Започват чистка в администрацията

  • 28 юни 2013 07:06

  • 3871
  • 11
Започват чистка в администрацията
©

Депутати от ДПС и БСП вчера поискаха от кабинета "Орешарски" да направи бързи промени по всички етажи на администрацията. Повод за това стана изборът на двамата нови вицепремиери - Даниела Бобева, която ще е отговорник и координатор по икономическите въпроси, и шефът на МВР Цветлин Йовчев, който ще е силната "дясна ръка" на премиера Орешарски, пише вестник "Сега".

Тон даде зам.-шефът на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, който намекна, че сред чиновниците има верни на ГЕРБ, които пречат. "Администрацията функционира тежко, тромаво, в някакво очакване. Тези от администрацията, които имат очакване за смяна, политическа, по някаква причина саботират кабинета, моят апел е да бъдете безкомпромисен към тях. Не сме тук, за да се движим по волята на хора от администрацията, които имат други политически очаквания. След като са приели да работят, ще изпълняват програмата на вашия кабинет. В противен случай има и други свободни работни места", отсече заместникът на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

"Не се притеснявайте да правите реформи, всеки човек го оценяват по постигнатите резултати", обърна се към Орешарски и към новите вицепремиери Явор Гечев от "Коалиция за България". Към призива за кадрова метла се присъедини червеният Красимир Янков, който настоя за "разбиване на модела на администрацията от типа Борисов". Депутатът добави още, че имало сценарий за дискредитиране на всички назначения на управляващите. Не е ясно за какъв сценарий говори, при положение че вече няколко дискредитирани кандидатури бяха оттеглени с извинения и признания, че са били грешки.

Именно кадровата политика на управляващите обаче е най-големият им провал досега. Заради персонални гафове и спорове между коалиционните партньори дори все още има незаети кресла на зам.-министри, а в БСП се надига бунт заради засилващите се позиции на ДПС в изпълнителната власт.

Депутатите поискаха от вицепремиера Цветлин Йовчев по-твърди действия срещу нарушенията на обществения ред, а от Бобева - да ускори според правомощията си мерките за подобряване на бизнес климата. Според депутати от левицата назначаването на Йовчев като силов вицепремиер ще му даде възможност да контролира службите за сигурност след промените в закона за ДАНС. Идеята била да се разтовари премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, за да не носи цялата отговорност. На няколко пъти самият Орешарски обяви, че няма да продължи практиката премиерът задължително да има заместник от силовото вътрешно министерство.

Последвайте канала на

3871 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
валията на Ямбол

2013.08.04 | 16:48

11
така се "раздвижва" икономика и така се вдигат доходи, с преместването на ГДБОП в ДАНС........... с назначаване на Областни управители от ДПС..........................със смяна шефове на болници с "верни" на режима.............................с заплахи към медиите.................БРАВО, ТАКА ТАКА, СКОРО................

2013.08.04 | 16:48

10
Komunoidni izmekqri--idwa widowden.

2013.08.04 | 16:46

4
Настъпи "видьов ден" за калинки, малинки, тутурутки и всякаква некадърна герберастка паплач

2013.08.04 | 16:48

9
Чистиииииииииииииииии.............

2013.08.04 | 16:47

8
Сидеров-Президент.
Радо

2013.08.04 | 16:47

7
Започва новото назначаване на роднини по етажите на властта!
666

2013.08.04 | 16:46

3
Е, затова сме на този хал - всичките партийни "експерти" имат шеметна кариера и си вярват, че е заради непоказаните никога професионални качества! Докато политиката е роднинско-баджанашки бизнес, ще ни управляват калинки, бръмбари и скакалци, а обикновения човек ще се бори за всяка стъпка в живота и ще бъде плют, ако все някога оценят качествата му, защото веднага ще влезе в общия кюп с посочените по-горе насекоми! Тази дребнава завист и политическа всеядност ще ни погуби...
Хром

2013.08.04 | 16:47

6
Видяхте бедните и гладуващи протестиращи- хвърлящи по Нар. събрание черен хайвер тази сутрин... Скъпоплатени държавни калинки, които назначеният им от ГЕРБ шеф остава да покрещят цяла сутрин около площада- вместо да идват навреме на работа.... А тези хорица , които наистина не могат да си платят тока- работят на по 2 места- за да преживеят...

2013.08.01 | 21:42

1
А ти си евтина комунистическа мастия.
XXL

2013.08.04 | 16:46

5
С какво безхаберниците от Герб показват,че милеят за България и народа и,като столовете в Парламента стоят празни вече една седмица???Няма да е лошо да има чистка и там,но да се започне от дясното празно пространство!!!

2013.08.04 | 16:45

2
Хора тия нема да си тръгнат с мир - вижте ги - гнездо свиват!!! ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕМ СПЕШНИ МЕРКИ по обезпаразитяване на българските административни сгради и тези на НС и Министерски съвет.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини