Мантрата на Орешарски: Няма да подам оставка

  • 27 юни 2013 16:32

  • 5966
  • 40
Мантрата на Орешарски: Няма да подам оставка
© Булфото

Премиерът Пламен Орешарски не смята да подава оставка, докато има подкрепата на парламента. Орешарски каза това в Брюксел, където беше посрещнат от Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на за работен обяд на Партията на европейските социалисти, преди започващия Европейски съвет, предаде БНР.

На въпрос смята ли да се оттегли от пост, Пламен Орешарски, каза: "Докато имам подкрепа от парламента - не".

Ако бъде питан на срещата на ПЕС за ситуацията у нас, Пламен Орешарски каза, че ще обясни, че с назначението на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е била допусната една политическа грешка, която обаче не е повод за оставка. Изборът на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа начело на комисията по етика Орешарски не смята да коментира, защото това е парламентарен въпрос. От започващия тази вечер Европейски съвет премиерът очаква да бъдат одобрени поне 6 млрд. евро за младежка заетост, сериозна сума от които да получи и България.

"За България малко над 100 милиона евро за следващите няколко години. Това е една сериозна подкрепа и за нашите усилия да борим безработицата и за по-висока младежка заетост", каза премиерът.

За проекта "Набуко" Пламен Орешарски каза, че щеше да е по-добре да не бъде прекратяван, но добави: "Все пак от всички страни от "Набуко", България е в най-добра ситуация, защото е най-близо до трасето, което ще мине през Гърция. Така че ние, надявам се, дотогава да имаме конекторна връзка, така че да реализираме вече диверсифицирани доставки".

Последвайте канала на

5966 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар

2013.06.28 | 19:51

40
ОСТАВКА! НАРОДЕ ИЗЛЕЗ НА МИРЕН ПРОТЕСТ! Агонията е по-лоша от всичко.

2013.06.28 | 19:50

39
Европа не трябва да им дава и едно евро на тия мошеници. Пълен бойкот и игнор докато не се махнат!!!

2013.06.27 | 23:11

17
Смело решение на г-н Орешарски.С пожелание за успех и още по високи резултати.

2013.06.28 | 19:49

38
Пожеланията ти звучат като новогодишна картичка!Най-големите му успехи са неадекватните назначения ,начело с Делян Пеевски!

2013.06.27 | 20:28

1
Kakvi sa yspehite my,4e da ima o6te??????Osven gafove,drygo nqma??Tova ne e parlament,a edni klouni koito sa vav koaliciq I sami si predlagat I priemat zakonite.Smqhhh.

2013.06.28 | 19:49

37
ДОВЕЧЕРА ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ! ТРЯБВА ДА ЗАЩИТИМ ДЕМОКРАЦИЯТА И СВОБОДАТА НА СЛОВОТО В БЪЛГАРИЯ!
дфв

2013.06.27 | 21:22

10
И като отидеш пак ще си го преместят от единя крачул в другия,с тази разлика ,че ще си мокър до кости а те .....пред TV гледат народа как се дерре ........ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА!!! Послеееееееееееее избори до дупка,и така до победата!!!НЕкой знае ли за како се иска оствката ???
един непротестиращ

2013.06.27 | 21:22

6
Днес изборите са недопустим лукс! Орешарски НЯМА ПРАВО да подава оставка.Без нов изборен кодекс нищо не може да се промени. Най-малкото трябва де се направи всичко за няма нов "Костинброд". Избори 2 в 1 с тези за евр-парламент са най-доброто за всички освен за ,"платените " протестиращи". Ама и за тях е добре ще са на заплата в "партията" дето я свалиха от власт чак до май догодина.

2013.06.28 | 19:47

36
Това е тъпо! Кой казва, че няма да има промени в Изборния кодекс. Орешарски трябва да подаде оставка като морален жест. Служебно правителство също може да работи и парламента да работи до приемане на изборни правила.
golf

2013.06.28 | 19:45

35
В ход е добре организиран план за дестабилизация на страната, ръководен от герб. Само така те биха могли да се върнат на власт и да прекратят всички разследвания срещу тях.
подкрепчщ

2013.06.28 | 19:44

34
Съгласен съм с коментара на Golf, че в ход е добре организиран план за дестабилизация на страната, ръководен от герб и че само така те биха могли да се върнат на власт и да прекратят всички разследвания срещу тях. Затова съм и против оставка на правителството.

2013.06.28 | 19:40

33
Нова грешка на Орешарски! Как не му омръзна на този човек да назначава все хора, тясно свързани с мафията и олигархията! Новото му вице – банкерката Даниела Бобева също е от октопода, който смуче 24 години кръвта и парите на България! Банкерката Даниела Николова Бобева-Филипова, която днес беше представена от премиера като новия вицепремиер в правителството "Орешарски", се оказа кадър на Васил Божков. Този факт от биографията на Бобева е пропуснат в официалното й CV, коментира сайтът "Биволъ". Тя е била член на Съвета на директорите на "Мостстрой" АД от 20 октомври 2003 до 5 март 2004 г., показват архивите на Държавен вестник, където е отбелязано назначаването и освобождаването на Бобева (вижте по-долу извадките от Държавен вестник). Мостстрой АД е притежавано от Васил Божков. В регистрите се открива и индиректна връзка на Бобева с Божков през фондацията "Левски-Спорт", където Бобева е председател. В тази фондация управляващ е Свилен Русев Вълчев, който е също така управляващ на фондацията "Тракия" основана и председателствана от Васил Божков. Самият Васил Божков е посочен от американските дипломати в таен доклад за българската организирана престъпност като "един от най-издирваните престъпници в България". Разбира се, той не само не е издирван, но и продължава да печели многомилионни обществени поръчки в строителството, финансирани от европейския данъкоплатец. Той е и главният бенефициент от лобисткото законодателство за хазарта, гласувано от ГЕРБ и прилагано днес от кабинета "Орешарски", заради което в България за пръв път бе приложена официална цензура на сайтове на ниво доставчик. Близостта на Пламен Орешарски с Васил Божков е ноторно известна. СДС оттегли кандидатурата на Орешарски за кмет на София именно след като стана известно за негова среща със скандалния бизнесмен, на която присъствал и сегашния министър Петър Стоянович, припомня "Биволъ".

2013.06.28 | 10:08

32
ГОРКИЯТ - ПРИЛИЧА НА ДЕТЕ-ОЛИГОФРЕНЧЕ ,КОЕТО Е СЕДНАЛО ВЪВ /НЕ ВЪРХУ/ БУРЕ С БАРУТ И СИ ИГРАЕ НА "ДРАСНИ-ПАЛНИ КЛЕЧИЦА" . КАКВА ЛИ СУПЕР ДАЛАВЕРА СА МУ ОБЕЩАЛИ ,ТА ДА Е ГОТОВ НА ТОВА ПУБЛИЧНО /НО БАААВНО/ САМОУБИЙСТВО ?! О С Т А В К А !!!

2013.06.27 | 22:27

16
Това не е коментар,а запис на призиви от гербeрастки фенове пред парламента.Ти си един от тях : "Ади ваа,адии, къде сте ваа ,илати вааа ,илати дъ прайм избориииииии ваа,шъ избираме ъъъъ кой беше ва, ТИКВА му викаа ,уряяяяяяяяя ,адиииии вааааааа.... ,да гойбааааа. Шъ чупим ,шъ смъркаме, шъйбем".Много ме кефят,сладки са!Те са достойни да управляват??!! Да ги направим депутати !

2013.06.28 | 06:13

31
курвата на доган . Вижте гърците как не търпят.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини