Първанов: Около Станишев се формира кръг, който няма общо с БСП

  • 23 юни 2013 18:23

  • 7827
  • 15
Първанов: Около Станишев се формира кръг, който няма общо с БСП
©

Проблемът на БСП е, че няма нови идеи. Впрочем няма нови идеи в политиката изобщо. Това каза Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, президент на Република България от 2002 до 2012 година, в интервю за предаването на Нова телевизия „Всяка неделя”.

Той заяви, че сега на власт е тайна коалиция, чиито правила никой не знае. Според него антитурските настроения не са само проблем на ДПС, те са проблем на България. Това етническо напрежение идва да покаже, че етническият проблем не е веднъж завинаги решен, той трябва да се решава всеки ден и не бива да се заиграва с тази карта. Първанов се обяви против кадруването в БСП и посочи това като повод, поради който хиляди хора излязоха на улицата.

„Роди се една идея за програмно правителство, която дълго време се насаждаше, която изглежда много симпатична. Аз я подкрепих безусловно. Но в един момент разбрах, че зад това се крие амбицията на един много тесен кръг около председателя да взема кадровите решения от правителството през конкретните ниво агенция, ниво областни управители, и периодично да информира без право на реален дебат, органите на партията. Аз отдавна предупреждавам, че около председателя се формира един кръг, който няма нищо общо като генезис, като партийно идейно развитие с БСП. Това е кръг от наемници, които имат своите лични цели и ги реализират сега, когато имаме досег с властта. Използвам съвсем съзнателно това понятие, защото ние реално не сме в голямата власт, но отговорността си я носим в пълния мащаб.

Този протест не е гневен, за разлика от 1990 и 1996 година, но той със своята умереност носи един респект – нещо, с което управляващите не могат да не се съобразят. И аз се учудвам, че няма диалог, няма никакъв опит да се влезе в реален контакт. Протестиращите трябва да осъзнаят, че без този диалог няма как да наложат своите решения, до въплътяването им в конкретна избирателна форма. Няма друг механизъм, освен да се случи чрез институциите”, допълни Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Последвайте канала на

7827 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
ОЛИГАРСКИ

2013.11.10 | 22:56

15
ОРЕШАРСКИ, НАРОДА ТИ ИСКА ОСТАВКАТА ! ТИ МАЛОУМЕН ЛИ СИ? ДОКОГА ТАКА? ОСТАВКА !

2013.07.28 | 23:12

14
Първанов се прави на ударен. А си позволява и да поучава протестиращите. И той не е схванал, че те са на светлинни години напред в представите и разбиранията си за политическия живот. Искането е ясно и конкретно:ОСТАВКА . А диалога за изборните правила НЕ Е с правителството, а с парламента.

2013.07.27 | 19:48

11
СИДЕР АГА: СЪС 6 ОФШОРКИ НА СЕЙШЕЛИТЕ! "Компаунд-мениджмънт", "Сангрия", "Галатея-трейд-груп", "Фрийланд-холдинг", "Аутосорсинг-фасилити" и "Аполо-бизнес-солюшънс"
Боздуган

2013.07.28 | 23:12

13
Подсушан разговор на Бойко тиквата : "Плевня,голяма си п.утка !Що не го изгони ве , оня Сидеров ве ,мама ти дайба ,голям пу.тьо излезе! Да сайба в главата проста ,аз си знаех като те слагах за президентче,ама чак пък такъв пъзльо да си !Ти какво бе ,напика ли се ,насра ли се,много замириса ве ! Тоя Сидер ни и.ба мамата ве!Бах мааму ! Ама и аз съм си за и.бане ! Нъл съм си тиква ,ПРОФУКАХ властта !Имах всичко,сега ми останаха 3-4милиарда и ку.ра на Волен в г.ъза ми ! ВАХ,ВАХ,Ердогане,спасявай !!!
ДО ОРЕШАРСКИ,СТАНИШЕВ,МЕСТАН И СИДЕРОВ

2013.07.27 | 19:48

12
ДРУГАРЮ ПЪРВАНОВ,КАКЪВ ДИАЛОГ ДА СЕ ВОДИ С ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ.ТЕ ГО ПОКАЗАХА ОТ ПЪРВИЯТ СИ ДЕН. ИСКАМЕ САМО ЕДНО НЕщО ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО - ОСТАВКА СЕГА ,БЕЗ УСЛОВИЯ И УВЪРТАНЕ. ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА И ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ НА ДЪРЖАВАТА. НЯМА ДА ЧАКАМЕ ПОВЕЧЕ ДА НИ ЗАЛЪГВАТ С НЯКАКВИ '' СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ . НЕ,БЛАГОДАРИМ ИМ ЗА ТОВА, НО НИЕ ИСКАМЕ ОСТАВКАТА НА ТЕЗИ РАЗБОЙНИЦИ. ПРОТЕСТИТЕ щЕ ПРОДЪЛЖАТ ДО ОСТАВКАТА НА ТОВА ПРЕСТЪПНО ПРАВИТЕЛСТВО. ОСТАВКАТА Я ИСКАТ И БЪЛГАРИТЕ ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ. СРАМ И ПОЗОР Е ПРЕМИЕРА ДА БЪДЕ ОСВИРКВАН ОТ БЪЛГАРИТЕ В БРЮКСЕЛ ПРИ СРЕЩАТА МУ С БАРОЗО. ТОВА ЕСРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ ! ОСТАВКА ОРЕШАРСКИ ! ПРОТЕСТИ !
ники

2013.06.24 | 11:40

7
Айдеее и гоце взе дадава акъли :) Как беше -гоце най-младият милиардер ли е? -ДА , но не е млад :)След това гоце дърпа ушите на дянков публично :) Абе тия трябва да се разкарат веднъж завинаги от политиката -бившите доносници от дс. Имаш ли досие -вън . Агент гоце, сава , павел и т.н. знайни и незнайни агенти.
жельо

2013.06.26 | 21:51

10
Този родоотстъпник от радомирско и той акъл дава...ама нещо не ни разбират...ама не ни набутвайте под носа тези силови групировки ГЕРБ БСП АТАКА ДПС ВМРО ГОРД ЕНП КУНЕВА И Т.Н не ни говорете за катарзис...не искиме никой от вас...сами ще си рестартираме държавата със нормални родолюбиви управленци..
Димо-крат

2013.06.24 | 20:47

9
Всъщност ,защо искаме оставки ?Ами Орешарски не е премиер -да си бЕга,а Станишев командва ,но уж не е премиер -ами и той да бЕга,и агата с него !Нагледахме се на филми ,стига ни толкова ,господа -другари -завесата пада !
Боздуган

2013.06.24 | 11:51

8
АТАКА съсипа ГЕРБ !Сега идва редът на крадлавата шайка БСП !Този изрод от снимката е предател и интригант от национален мащаб!Ще го ползваме да разцепи и досъсипе БСП !Единият гей СЕргей ,другият Архар триперлия !" Страхотни " водачи ,нали !С масур да ги целуваш !
yordan

2013.06.24 | 11:39

6
Neka ore6arcki da kaje koi predloji Peevcki a ne camo da ce izvinava tuk problemite ca mnogo po golemi .Pravitelctvoto trabva da ci otide .Gaz glava zatriva taka e kogato ci alchem o6te ot parvia den .
velkof

2013.06.24 | 09:08

5
Много е просто: Закон за забрана на БКП-Бузлуджа!!!!!!!
1

2013.06.24 | 09:03

4
Ибрикчия мръсен. Кво антитурско настроение вие разделяте хората за да можете по лено да управлявате. И в какъв филм живее тоя, никой не протестира срещу турците а срещу ДПС и такива като теб. Но комунист без кръв власт не дава.

Добави коментар

Водещи новини