Златанова: Усвоили сме едва 21% от европарите

  • 14 юни 2013 12:18

  • 2031
  • 2
Златанова: Усвоили сме едва 21% от европарите
©

До края на годината трябва да бъдат сертифицирани общо по всички европрограми 1,38 млрд. евро. Към 31 май са изпълнение едва 21% от целта. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова на питане на депутата от ДПС Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със и на червения Димчо Михалевски относно усвояването на евросредства.

По думите й страната ни може да загуби 237 млн. евро, преизчислено към 6 юни.

"Става дума за потенциални загуби. Те може да са както по-малки, така и по-големи", заяви вицепремиерът и добави, че яснота ще има в края на годината.

По думите й по Оперативна програма "Околна среда" могат да се изгубят 30 млн. евро, по "Регионално развитие" - между 73 и 123 млн. евро, по "Конкурентоспособност" - 50 млн. евро, "Административен капацитет" - 50 млн. евро, Програмата за развитие на селските райони – 100 млн. евро.

Тя посочи, че проблеми няма единствено при програма "Транспорт".

Министърът посочи, че са предприети мерки по всички програми, за да не се изгубят средства по програмите.

По думите й по "Околна среда" са сключени договори над бюджета на програмата, по "Регионално развитие" са прекратени или замразени договори, по "Конкурентоспособност" са оптимизирани условията за кандидатстване, прехвърлени са недоговорени средства към нова процедура – технологична модернизация на малки и средни предприятия, както и съкращаване на срока за оценка на проекти от 3 на 2 месеца.

Към момента няма загубени средства по проекти, финансирани по структурните и кохезионния фонд.

Последвайте канала на

2031 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Барозу

2013.07.03 | 20:25

2
Пари ще видите -иок.

2013.07.03 | 20:25

1
МРЪСНИ КОМУНИСТИ ЗАБРАВЕТЕ ТАЗИ ДУМА ЕВРОПАРИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини