Социалисти на митинг: Не сме "червени боклуци"

  • 17 юни 2013 20:10

  • 4890
  • 18
Социалисти на митинг: Не сме "червени боклуци"
© Булфото

Десетки симпатизанти на БСП отговориха на призива за протест, отправен от депутата Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в във фейсбук. Той излезе с искането симпатизантите, които „се чувстват смазани и предадени” да се съберат тази вечер пред червената централа.

Хората заявиха, че мотивът им да дойдат е, за да покажат, че не са "червен боклук" и не са "мафията", каквито скандирания се чуват на антиприавителствените шествия в страната. Малко след 19:20 Кадиев пристигна на протеста. Пред медиите той каза, че иска оставката само на председателя Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, а не на кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. „Искам оставката на Станишев, защото е предал доверието на избиратели си, тъй като те не са гласували за Делян Пеевски", каза Кадиев, цитиран от БТВ.

Според червения депутат, за да работи добре кабинетът на Орешарски трябва да се гарантира, че няма да има Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на 2, Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на 3 и т.н. „Това може да направи само ръководството на БСП и ново ръководство на парламентарната група. Ние не искаме задкулисие. Бяхме въвлечени в странна игра. В момента правим история за БСП. Вече БСП и Станишев няма да са същите”, заяви Кадиев.

Депутатът не иска оставка на кабинета на Орешарски. Според него той трябва да остане и да получи втори шанс. „Бих препоръчал на новото ръководство на БСП, надявам се, да му даде правото да отмени всички настоящи назначения на министри и областни управители, да предложи такива, на които знае имената”, гласеше коментарът на Кадиев.

Катя Колева, член на БСП, мотивира присъствието си с думите, че „да- червени сме, но не сме боклуци.” По думите й повечето хора в България се разграничават от предизвикалото масово гражданско недоволство назначение на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за председател на ДАНС, а партията – столетница трябва сама да реши кой и как да поеме отговорността за това. „Не искам да правим от мухата слон. Този акт обаче унизи всички членове на БСП и се стигна до това приятели да ми казват, че нямам моралното право да агитирам в полза на БСП.”

Мотивите за присъствието си заяви и режисьорът Нидал Алгафари. Той добави, че протестира и заради начина на изготвяне на листите и неподходящите кандидатури, станали техни водачи. Според него хората, които ще подкрепят червената партия ще стават все повече, отколкото са днес, особено след като "падне страха от това хора да бъдат отстранени от партийната им длъжност".

Присъстващите не скандират, а присъстват мълчаливо. Има засилено полицейско присъствие пред централата на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4890 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2013.07.23 | 13:36

18
А, какви сте??? Кърмъзъ боклуци може би?!

2013.07.23 | 13:36

17
в Либия - клана Кадафи беше мафия и олигархия, цяла армия със самолети ги пазеше, но народа като се вдигна и ги заличи от планетата. В България мутрите са повече, но са с по няколко човека охрана, това значи, че ако се вдигнем целия народ ще подвият опашка и ще изчезнат. Всеки който се самозапалва, ако даде живота си за България, но не просто демонстративно, а да се запаше с взрив и да застане до някоя мутра и тогава БУМ..тогава т.н. мафия ще се страхува от народа и няма да са самоубиват хора всеки ден скочили от балконите...
gogo

2013.07.23 | 13:35

16
Не сте червени боклуци",а сте много ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ

2013.07.23 | 13:35

15
Ами какви боклуци сте тогава, пембени ли?

2013.07.16 | 08:30

14
Мафията и олигархията може да е силна, но НАРОДА е повече и сме по-силни от тях. Помните ли като излязoхме какво стана с цар Киро? Ако излезем и сега можем да унищожим мафията в България. БРАТЯ БЪЛГАРИ, не бъдете роби, нека си върнем България на народа!

2013.07.16 | 08:29

13
smart za predatelite i izmenicite na rodinata...........
Миро

2013.07.16 | 08:28

12
Брей, каква е тази история, хората яко протестират всеки за каквото му скимне, а правителството така или иначе стои и нищо не прави, за 2 седмици такива ги сътвори,че вече хората не знаят на кой фланг да се поставят.

2013.06.22 | 23:58

11
Цирка е пълен!!

2013.06.22 | 16:58

10
ВИЕ СТЕ ПРОЙДОХИ /Значение на думата пройдоха/хаймана, хъшлак, безделник, скитник, несретник, развейпрах, нехранимайко, непрокопсаник, уличник, гамен, лумпен, хулиган негодник
Kolio

2013.06.22 | 16:57

9
Хора, не слушайте медиите на Пеевски и не рекламирайте в тях да му правите пари. Негови са: радио Веселина, радио Витоша, The Voice, TV7, Фен ТВ, вестниците Новинар и Уикенд
Anonimen

2013.06.21 | 22:50

1
А БТВ не е ли и тя тяхна?
banda88

2013.06.22 | 16:57

8
баш БОКЛУЦИ сте си! организирани под строй под командването на серГЕЙ няколко десетки промити мозъка са отишли да ги снимат медиите на Д. Пеевски, че на може да пропагандират. Съжелявам драги ми смехурковци, но кого лъжете и тия евтини номера не могат да минат, защото просто сте по-глупавички и вече никой няма да ви търпи, така че стискайте властта още няколко дена да се донасъбере народния гняв и да ви изрита от властта - съм затвора или по-лошо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини