Кънчо Стойчев: България върви към нови избори

  • 16 юни 2013 19:41

  • 8532
  • 25
Кънчо Стойчев: България върви към нови избори
©

Има една пета политическа сила, една пета парламентарна група в този парламент – това е улицата, това е общественото мнение. След февруари България е друга. Онзи, който не се съобрази с общественото мнение, просто ще загуби властта. Това каза социологът Кънчо Стойчев в интервю за БТВ Новините.

Той заяви, че ситуацията е такава, че България отива към нови избори. "Има два начина да ги направим. Единият начин е да направим нови избори глупаво, чисто емоционално, понеже сме се ядосали. А има защо да се ядосаме. Това е автентичен, спонтанен протест. Аз не вярвам в теории за заговори и такива неща. Хората съвсем основателно протестират срещу една огромна грешка. Другото е да се поучим, да се споразумеем всички, точно след една година ние имаме европейски избори – това правителство да стане и да каже: "Ние ще управляваме само до май месец", да се извини за тази груба грешка. И да бъдат така добри да сложат всичко на масата пред погледа на българите. Протестиращите са интелигентни хора. Ние виждаме тук доста интелигентна тълпа. Много ми се иска да вярвам, че тези хора ще чуят тези разумни аргументи, ще чуят това, че ние имаме два пътя. Да, трябва да вървим към избори, но избори май месец. Ние не можем да продължим да работим по тези глупави правила, които възпроизвеждат едно статукво, което никой вече не иска. Цялата грешка дойде оттам, че както Борисов не разбра, че е загубил властта, така БСП и ДПС не разбраха, че не са спечелили властта. Никой не е дал властта на БСП и ДПС", каза още Кънчо Стойчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8532 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
баба Илийца

2013.08.02 | 21:38

25
Значи избори през май,а?Дотогава и в "информационно обслужване" ще сложим наши хора,че да фалшифицираме изборите,нали.защото няма начин БСП да се докопа до власт вече.Червените са за народен съд.Допуснаха една етническа турска партия да ги държи за топките и да ги изнудва в замяна на подкрепата си.Навсякъде се назначават скоростно хора от ДПС,които най-малко ги е еня за държавата България.Червените са продажници, алчни и гьонсурати,така че по-добре е"септември да бъде май".
Бълканджията

2013.07.05 | 23:50

24
КЪНЧО, ТИ КАТО ГОЛЯМ АНАЛИЗАТОР И ПОЗНАВАЧ , МОЖЕШ ЛИ ДА ПРЕДВИДИШ КОЛКО ЩЕ Е ГОЛЯ И ЧАПАТ ГРЕЗДИЯ ДЕТО ЩЕ ГО ИЗЯДЕТЕ ВИЕ ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ, А ДА ТА ВИДЯ .

2013.07.05 | 23:49

23
Моля кажете къде се дават парите за тези коментари,че и аз искам да се включа
aco

2013.07.05 | 23:48

22
Естествено,че такава 'теза" ще прокарва долния боклук кънчо голфера...Мафията е в паника и се опитва да спечели време!!!
Бълканджията

2013.07.05 | 23:48

21
Кънчо, къде изчезна блясъка в очичките ти бе курво червена . Защо ти е толкова увяхнала физиономията . Нямаше време да се порадваш на пировата победа на жалката ти партия със още по жалкия и лидер . Спирай със социологията , не ставаш защото си зависим.

2013.07.05 | 23:47

20
Виждате ли червената курва Стойчев каква идея вкарва - сега било емоционално , след гонина ще е европейски!Когато платени агитки от маскирани шибаняци свалиха правителството през февруари не беше емоционално и бяха истински българи така ли??? Аз сега виждам само млади хора , които се усмихват и просто не щат задкулистни игри и манипулации- това е младежта на Бъргария и тя не ще провалените политици от ДПС-БСП и Атака да ни управляват! Всички си спомняме инсцинираните протести през зимата и маскираните провокатори от Атака сред тях! Никога повече комунизъм и никога повече ДПС във властта!А солташака на ДПС Атака са най-големите шмекери и предатели на съвременна България - Сидероглу на бесилото!

2013.07.05 | 23:47

19
кънчо кольо се един дол дренки платени комунистически подлоги.
Иван

2013.06.25 | 09:13

13
И как точно мислиш че ще стане премахването на монополите които са собственост на Австрийската и Чешката държава ? Значи първо трябва да излизем от ЕС. И конкретно какво мисилиш че ще се подобри при одържавяването на ЕРП-тата ? Да не би цената на парното да е много ниска в София където Топлофикация е държавна ? Аз мога да ти гарантирам, че ако станат държавни цената на тока няма да се промени, а обслужването и техническата поддръжка на съораженията ще бъдат доведени до окаяно състояние за кратко време. И с какви пари да се одържавят тези монополни фирми ? Това са несериозни работи. Тука вече говорите за революция - може би национализация и да се даде на вас бедните и мързеливи ? Какво ще последва - за кратко време ще изпапате и изакате всичко което докопате на готово и пак в начална позиция.
ЕХ,ИВАНЕ....

2013.07.05 | 23:43

18
Вие сте едно зомбирано с наблъскан от вестникарски клишета мозък създание-плод на реализираната площадна демокрация,което дори при опонирането си греши;ЕРП-тата били собственост на Чехия и Австрия-но те са Държавни там!Защо да захранвам чужда икономика,била то и Европейска?Щели да ни изгонят от ЕС!? От коя планета сте? За зло или за добро,Бог ни е дарил със стратегическо място,като география.Без нас Европа е в цайтнот по отношение на доставка на газ,и транспортна инфраструктура- РУСИЯ>АЗИЯ>ЕВРОПА.тук не включвам още по-важният за НАТО фактор-геостратегическият.Дори ние да искаме да излезем от тези два съюза,те няма да го допуснат никога,при никакви обстоятелства,а най-малко за второстепенен интерес на две дружества.Ако бяхме с географското местоположение на Македония,дали щяхме и до момента да сме в ЕС?Но всекиму според ума.Именно от подобен уродлив и пораженчески начин на мислене,както от обикновените хора,така и от всички досегашни правителства сме на дъното,ижалкото е,че няма да изплуваме.Робите се експлатират,не се уважават!Не си струва!
ахеад

2013.07.05 | 23:42

17
К'ъв е тоя дърт шибаняк....това е баба може да го предвиди...прогнозите са безплатни,нали....

2013.07.05 | 23:42

16
СТАНИШЕВ И БОЙКО БЕЗХАБЕРНИКА , ИСКАТ ДА ИЗОЛИРАТ ДПС ОТ ПОЛИТИКАТА В БЪЛГАРИЯ И ЗАСЕГА УСПЯВАТ ,НО ПРЕДСТОЯТ ОЩЕ ЕДНИ ИЗВЪНРЕДНИ ИЗБОРИ ,НА КОИТО И НА ДВАМАТА НЯМА ДА ИМ ГЛЕДАМЕ ПОВЕЧЕ ФИЗИОНОМИИТЕ ! ТОВА Е ИГРАТА ДНЕС,НО ХОРАТА НЕ СА ТЕЗИ ,КОИТО БЯХА ИЗЛЪГАНИ ПРЕЗ 1989 ГОД .!

Добави коментар

Водещи новини