Хиляди пред МС: Оставка! (обновена+галерия)

  • 15 юни 2013 18:45

  • 44245
  • 355
Хиляди пред МС: Оставка! (обновена+галерия)
© Булфото

Протестиращи граждани отново се събраха пред сградата на Министерския съвет срещу избирането на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за председател на ДАНС. Според БТВ броят им към 19.00 ч. е около 5000-6000, но прииждат все повече хора.

Въпреки че по-рано през деня стана ясно че министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е приел заявлението на Пеевски да се оттегли от поста, гражданите организираха нов протест. Идеята за протеста е подкрепена в социалната мрежа от над 64 000 души.

Протестиращите скандират "оставка" и "мафия". Постоянно идват нови хора. Издигнати са плакати, на които пише "Не на БСП и ДПС, братя българи, събудете се" и "Не на мутрите". Издигнат е транспарант, на който пише "те продадоха България" и е изобразено Народното събрание, с надписи на политическите партии. Скандира се още "червени боклуци" и "всеки ден ще е така, до победата". Чуват се продължителни освирквания. Присъстващи казват, че са информирани за това, че Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е заявил готовност да се оттегли. Въпреки това обаче са дошли на протеста, защото не вярват на правителството.

Към 20.00 ч. са се събрали около 8000 души, по данни на полицията. Протестът пред Министерски съвет започна около 18.30 часа. След около час и половина престой там, демонстрантите се насочиха към сградата на Народното събрание. Част от гражданите потеглиха и към Орлов мост, носейки със себе си чучелото и викайки: „Много сме, силни сме”, „Оставка”. Част от полицията, заедно с пожарната, която беше паркирана пред Президентството, се придвижи към паметника Левски по бул. „Дондуков”. Малко по-късно шествието напълно блокира движението по кръстовището на Орлов мост. Протестиращите пропуснаха само една линейка със сирена, а превозните средства на градския транспорт временно промениха маршрутите си. Полицията на моста бе значително по-малко отколкото на МС и парламента. Служители на МВР регулираха движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - заради блокадата колите се отклоняваха още от Военна академия по други улици, за да не попадат в задръстванията.

От Орлов мост шествието тръгна към НДК по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Хората се движеха само в дясната лента по посока на движението. След около половин час демонстрантите се преместиха по бул. "Черни връх", блокираха за кратко движението по бул. "Патриарх Евтимий" и се спуснаха по централния бул. "Витоша" - към централите на БСП и ДПС.

Вижте тук снимки от днешния протест в София!

Последвайте канала на

Константин Тодоров
44245 355

Свързани новини

Коментари 355

Добави коментар
Разочарован

2013.06.21 | 21:22

355
Сега ще смъкнем БСП и ДПС от власт, но после ще изберем ГЕРБ, пак ще смъкнем ГЕРБ и ще изберем БСП. Искам да ви кажа, че ние сме виновни за това кого избираме, а онея си играят, защото ние не мислим рационално, а скучаем и си въртим Бойко Мафиота и БСП. Сега следващите 10 години ще смъкваме и дигаме БСП и ГЕРБ на власт, запомнете ми думата, защото днес тези, които протестират срещу БСП и ГЕРБ, утре ще ги изберат

2013.06.15 | 22:46

100
Всичко е един добре планиран сценарий след време пада кабинета на Орешарски след него се дава мандат на ДПС разбира се че народа нима да е съгласен те да управляват и се стига до гражданска война Мутрата тиква се скрива в Банкя или някаде на безопасно и се кефи как Българите се избиват взаимно!

2013.06.21 | 21:20

354
Много си зле с това кой е мутра и кой не?Ние над1000000 гласували за ГЕРБ да не сме мутри бе Червен ...

2013.06.21 | 21:19

353
БРАВО БЪЛГАРИ!!!!! ПОКАЖЕТЕ НА ДПС И ТУРКОФИЛИТЕ ОТ БСП И АТАКА ,ЧЕ ЛИЦЕМЕРИЕТО И ТЪРГАШЕСКАТА ПРОСТОТИЯ НЯМА ДА Я ТЪРПИМ!ДОЛУ ЧАЛМАТА СИДЕРОГЛУ И ЛИЗАЧИТЕ ОТ БСП! НИКОГА ПОВЕЧЕ ДПС ВЪВ ВЛАСТТА!КОЙТО ДОВЕДЕ ДО ВЛАСТТА ДПС , КАКТО НАПРАВИ СИДЕРОГЛУ Е ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ И ЗАСЛУЖАВА ЖАЛКА СМЪРТ!НИКОТА ПОВЕЧЕ ПОДЧИНЕНИ НА МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ КОМУНИСТИ И АТАКИСТИ В ПАРЛАМЕНТА! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!С ВАС СМЕ! ПРОДАЖНИЦИТЕ ОТ БСП И АТАКА - НА БЕСИЛОТО!

2013.06.21 | 21:19

352
Шепа креслъовци надъхани от ББ. Когато излязат 3 млн ок, но сега сте твърде малкооооо.
rrr

2013.06.21 | 21:19

351
Трябват половин милион да се свали правителство с 10000 няма да стане.500000 в цялата страна свалиха Мухобойко а сега с тези 10000 в България за никъде не сме.

2013.06.21 | 21:19

350
Къде е тиквата да си поведе протеста?
дядо поп

2013.06.21 | 21:07

349
Цветанов в затвора.Бойко Борисов да си тичка за здраве до сараите на Доган паша.Лошият материал него иска.

2013.06.17 | 00:12

343
Дядо ПОПЕ сараите на Доган отдавна ги събориха а и човека който свали Бойко от власт е Доган защото да не мислиш че не го е страх че другият път може и да не е с хаосни.Бати ти Бойко им беше спрял тока и далаверите на всичките им фирми и сега те си връщат позициите в държавата затова се случиха и ще се случат още много неща от рода на Пеевски и превземането на държавата от ДПС.
РОКИ

2013.06.21 | 00:58

348
Безродници и предатели ни убеждават в разкаянието си и искат прошка , но за кога? Когато крадоха с Костов или с Доган и Станишев.Тези дни един ПРОФЕСИОНАЛЕН депутат от БСП,обяви с насмешка една от протестиращите която заяви,че протестира от първия ден,че е професионална ПРОТЕСТИРАЩА.Нагли ПРЕВРАТАЖИИ.Само с молби няма да си тръгнат.Предлагам Ви: В събота ,ДА УСТРОИМ ПРЕД ПАРТИЙНИТЕ ИМ ЦЕНТРАЛИ ''ПАРТИ С ДОМАТИ И ЯЙЦА'' -без камъни и лайна! НЕКА да им засвидетелстваме НАРОДНАТА любов! ТОВА НЕ Е ПРОВОКАЦИЯ И АГРЕСИЯ. Управляващите Превратажии в момента са арогантно провокиращи и престъпно агресивни. това е най безобидния начин да ги подсетим ,че НЕ ГИ ИСКАМЕ!

2013.06.20 | 00:25

347
"Ирена Кръстева е добър избор за шеф на ДАНС. Тя е по-зряла от сина си, така че хората няма да има за какво да недоволстват" - обясни Орешарски, като допълни, че друг вариант е банкерът Цветан Василев."И той е наш човек" - категоричен бе министър-председателят, като междувременно изключи възможността да назначи Николай Бареков, защото от TV7 се оплакали, че в новините, докато го споменат 3 пъти с директорските му длъжности и новата такава, няма да остане време в емисията, за да кажат, как всички, които не са от новата власт, са платени от ГЕРБ.

2013.06.17 | 17:47

346
И какво ако ГЕРБ имали най голяма полза от предсрочните избори нали БСП се хвалеха че искат да вземат управлението за да премахнат служебното правителство защото било на ГЕРБ и за да може после да се проведат нормални избори.Ето им шанс.Ха да ги видим сега за кого ще гласуват народа.Сега вече не могат да се оправдават с бюлетини и преправени избори.Всички партии които не искат избори ги е страх какво ги чака и какво ще реши народната любов за тях.Същото е и с драскачите които не искат избори.Страх ги е че техните любимци скоро може и да не са повече на власт и да се наредят до Доган ,Костов и Царя.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини