Мира Радева: БСП се превърна в гротеска (видео)

  • 05 август 2013 08:21

  • 11524
  • 41
Мира Радева: БСП се превърна в гротеска (видео)
©

В момента има затишие пред буря. Август е дълъг, отпускарски месец. Не виждам в нито една от страните желание за туширане на напрежението. И протестът, и контрапротестът изнасят собствени монолози. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия журналистът и издател Светлана Шаренкова.

"Реформаторският блок тепърва трябва да се докаже, след като получи тежък шамар на тези избори. Трябва да има дясно в България, но те тепърва трябва да се докажат. Проблемите на България обаче са свързани с лявото", заяви журналистът. По думите й България има нужда от автентична левица. По повод днешния ден на национален траур Шаренкова каза, че мина "Ораново" е символ на "този див, Дикенсов капитализъм, който изградихме за 23 години".

Според социолога Мира Радева "БСП и ДПС са главните виновници за дивия капитализъм". "Те най-дълго управляваха през този период. Бившата комунистическа партия не се разпадна и обнови, не преживя катарзис след 1989 г. Тя не успя да спечели доверието на младите.
Сегашните им поддръжници са едни хора на миналото, на носталгията, не са носители на социалната алтернатива. Оказва се и че БСП е конфронтирана с целия интелектуален елит на нацията. Вижте кои стоят на страната на протестиращите – колкото и хаотични да са те и да не знаят какво искат, и кои са поддръжниците на кабинета "Орешарски". Те стигнаха до гротескната ситуация Мишо Шамара да е лицето на контрапротеста", заяви Радева.

"Напълно възможно е при едни избори наесен или догодина, Реформаторският блок да се изравни с ГЕРБ. Тези избори бяха спечелени с тежки манипулации и това е ясно за всички. БСП, ДПС и "Атака" знаят, че при нови избори не могат да устроят същия театър. Избирателите, които не са гласували за тях, а те са мнозинството, отричат този дневен ред, който им предлага сегашната Тройна коалиция. Това е едната причина изборите да се изтласкват назад", добави социологът.

По думите на поета Владимир Левчев "тройната коалиция, която имаме сега, е коалиция на тоталното морално падение". "Тя не е изградена на никакви принципи. Ако скоро няма избори и промяна, вървим към излизане от Европейския съюз. Сигурен съм обаче, че ако няма сериозни бунтове през зимата, каквито се опасявам, че ще има, това правителство няма да сдаде властта", посочи той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11524 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар
България

2013.08.06 | 12:43

41
Знаете ли защо чуждите инвестиции в България са толкова малко и се прави всичко възможно да няма такива? Започват преговори за присъединяване на Турция в ЕС. Сещате ли се какво ще се случи когато ги приемат? То и в момента в Кърджали,Търговище,Разград 95% от фирмите са на турци.По улиците се говори на турски,в магазините и навсякъде.Това ни чака АКО ГО ПОЗВОЛИМ!!!
Радо

2013.08.06 | 12:43

40
Не забравяй и фактора намаляване на населението просто един ден ще има само мангали и чат пат Китайци. България е най бързо изчезващата нация почти по милион на десетилетие!!!

2013.08.06 | 12:43

39
ВОЛЕН е най - големият политик в момента ! Изгони ГЕРБ от властта ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР !
Котленеца

2013.08.06 | 11:37

38
Скъпи приятели имам една молба: Социалистите се перчат със сто двадесет и две годишната си партия,лошо няма.Искат да управляват,всеки иска,лошо няма.Но,помогнете ми да намеря няколко лидери на Социалистите или поне един който е:1.Доказан държавник,успял да принесе сериозни ползи за българското общество.2.Общественик повлиял мащабно и полезно върху формирането на българското общество.3.Дипломат успял да изгради справедлив и стойностен образ на българина в очите на световната общественост.Има едно условие: Зад имената или името на този човек да застанат безапелационо достатъчно български граждани,поне две трети.Няма да го сравняваме с Левски,Ботев и др.Благодаря Ви предварително!

2013.08.06 | 11:35

28
Глупав наивник , вероятно гербаджийски ! Избори ще има след като изпълним ИЗЦЯЛО следващия план : Ще изметем всички гербаджийски боклуци във властта ! Ще изготвим нов изборен кодекс ! Ще разследваме престъпленията на ГЕРБ и ще подведем ръководството на ГЕРБ под съдебна отговорност ! Ще изчакаме доразцепването на ГЕРБ! Ще подготвим нови избирателни комисии от ЦИК до последната СИК ! Бюлетините в БНБ ! Ще изготвим НОВИ изчистени избирателни списъци ! Нов софтуер и осигуряване на ГЕРБ по-малко от 4 % !Тогава и САМО тогава ще насрочим изборите ! Честито на ГЕРБ !
Нищо не казваш за кражбите

2013.08.06 | 11:36

37
Нищо не казваш за кражбата на милиарда, който си гласувахте и от който не по-малко от 10 - 20 милиона ще използвате за хората. А останалите 980 милиона за къде са? А парите от Европа чии обръчи ще ги засмучат? Но преди това може да получите няколко коктейла Молотов по мерцедесите си, като израз на всенародната подкрепа към дошлите с изборна измама мошеници. Това ли искате? Да подпалите България ли искате? В същност бидейки национални предатели по същност, последното, което ви интересува е България! Предатели.! Вън на всяка цена!
срам

2013.08.06 | 11:35

29
толкова много глупости събрани в една тиква както обичате да се изразявате не са случайност. ти лайно такова или си малолетен или си малоумен дупедавец . за какъв план ми говориш ти бе дето не знаеш 2 и 2 колко прави. само си мерите пишките а като видите някоя репортерка да се приближава към вас ви виждам само гърбовете и петите които ви удрят по задника.
не може да бъде

2013.08.06 | 11:36

36
Мирке, скрий се завинаги! Толкова си наакана и оцапана, че трябва да млъкнеш завинаги! Никой не ти вярва, а ти си говориш ли, говориш - пълна смешка! А Левчев, забравил червеното си потекло, мислещ се за писател ще ми коментира политически събития! Ма тия телевизии съвсем се профанизираха!

2013.08.06 | 11:36

35
Любчо- резултатът на среща между турски тираджия и циганка - магистралка в кабината на камион на паркинг, нали се сещате, защо яростно поддържа ДПС и ибрикчията им- Болното СидерАхмак. На Любчо му викали "Сканията", заради произхода му. Любо кандидатствал за турско гражданство, щото имал претенции, че е заченат на турска територия и донесен от 34... истамбулската бяла лястовица... оп... скания.

2013.08.06 | 11:35

34
То за пари всичко можеш да прогнозираш
смех

2013.08.06 | 11:35

33
тая мърла още ли се брои за социоложка
Бае Геле

2013.08.06 | 11:35

32
Дълбоко неуважаема г-жа Радева,Вие би трябвало да знаете, че е груба грешка да говорите от името на народа, особено когато сте доказала каква гнусна подлога сте.И ако искате ГЕРБ да връщата на власт, побързайте, защото след някой и друг месец ще се наложи президента да ги помилва и да разчитат на предсрочно освобождаване.
Янев

2013.08.06 | 11:35

31
Мира Янева прави поредните платени прогнози. Да си спомним за нейната гениална прогноза преди предходните избори. Сега явно друг плаща и Мирето веднага се обърна.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини