Избраха Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Той обеща да не разчиства сметки

  • 14 юни 2013 09:35

  • 29849
  • 206
Избраха Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Той обеща да не разчиства сметки
©

Депутатите избраха Делян Славчев Пеевски за председател на ДАНС. Предложението бе направено в пленарна зала от премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Групата на ГЕРБ се върна в пленарна зала за гласуването.

Гласуваха общо 125 народни представители, от които 114 - „за", 10 - „против", 1 се въздържа. Един от Коалиция за България беше против. Изборът му беше посрещнат с ръкопляскания. Димитър Главчев от ГЕРБ поиска прегласуване. При повторния вот гласуваха 204 депутати, от които 116 бяха „за", 87 - „против", 1 се въздържа. „Атака" не участваха в гласуването.

Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) вече ще работи, няма да се говори само, както беше в миналото. Това каза пред журналисти избраният за председател на ДАНС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

Със сигурност, няма да има разчистване на сметки, каза той. Ще работя само за държавата и за нейните граждани. Ще съдите по действията ми, каза той.

Обявяването на името предизвика бурни коментари в пленарна зала днес. Депутатите приеха промяна в закона, която позволява човек с 8 години юридически опит, какъвто е Пеевски, да оглавява агенцията. Преди изискването беше 10 г. стаж.

Трудните ситуации изискват нестандартни решения. Предложението на министър-председателя не е стандартно. Това каза лидерът на коалиция за България Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на при дебатите по избор на председател на ДАНС. „Днес Народното събрание трябва да направи важен избор. Избор, който засяга националната сигурност. Когато беше избран кабинетът на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, аз обявих, че ще подкрепя всяко негово предложение, което е разумно за държавата”, заяви Станишев.

„Една малка клика, върхушката на ГЕРБ, обладаваше всички сектори в държавата. Това доведе до рязък спад в доверието в държавността”, заяви Станишев.

„Има достатъчно ясни индикации за подготовка на мащабен план за дестабилизиране на държавата в интерес на тази групировка, която 4 години разрушаваше демократичните принципи и внушаваше страх у хората. ГЕРБ искат реванш, не приемат волята на българските избиратели, те водят разговори с криминални групировки”, посочи Станишев.

„Аз като министър-председател съм уволнявал г-н Пеевски като зам.-министър”, заяви Станишев.

"Премиерът е направил правилния избор, кандидатурата на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на бе най-силната, той е експерт", заяви още Станишев в кулоарите на НС. Лидерът на БСП допълни, че Орешарски му е представил и останалите кандидатури, но той отказа да ги коментира с мотива, че това е право на премиера, предаде репортер на novini.bg.

Станишев отказа да отговаря на журналистически въпрос за връзката на Пеевски с медии, както отказа и да коментира за какво е уволнил новият шеф на ДАНС. Лидерът на БСП допълни само, че е имало разследване и то е дало своите резултати.

"Мисля, че кандидатурата е удачна", заяви министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Той потвърди, че предложението е единствено и само негово.

"Казах, че сме обсъждали различни варианти с ръководството и на двете групи. Вие сами разбирате, че без тяхната подкрепа, не мога да измисля каквато и да е друга кандидатура, която да мине. Обсъдена е с ръководството на парламентарните групи и мисля, че е удачна", каза Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Кандидатурата на Делян Певески надделя с това, че специалистът не е вътре в системата, а търсехме умишлено външен специалист, за да може да се преструктурират някои активности, каза още премиерът. Орешарски посочи, че първите задачи на Пеевски са разписани в програмните приоритети - възстановяване на държавността, в това число и пресичане на контрабандни канали. В последните няколко седмици чухме много изказвания, които не бяха докрай премерени и от двете страни. Надявам се, с течение на времето да се успокои парламентарната обстановка и нещата да тръгнат по-гладко, каза Орешарски.

На въпрос - дали се опасява от обществен натиск, Орешарски каза: Зависи какво точно разбирате под обществен натиск. Мисля, че на втория ден имаше демонстрации срещу кабинета.

Той не коментира кои са били другите кандидатури. Той отказа да коментира и хипотезата за задкулисни договорки между БСП и ДПС. Той заяви, че основната цел ще бъде подобряване на приходната част на бюджета.

Последвайте канала на

29849 206

Свързани новини

Коментари 206

Добави коментар

2017.02.03 | 22:17

206
ще ревеме за Бойко, ама ще е късно....

2017.02.03 | 22:15

205
ОПА ! Е, СЕГА ВЕЧЕ ,ОКОНЧАТЕЛНО СЕ ОСРАХА !
валията на Ямбол

2017.02.03 | 22:15

204
Ако не беше трагично щеше да е смешно! Промениха си закона, за да назначат Пеевски!

2014.01.04 | 02:59

203
След срещата с Цацаров , Делян Пеевски и Цветлин Йовчев може да отидат директно в ТВ7 при БАРЕКА да се оправдават колко честни и доблестни са и мислят за народа и спасението им от крадливите ГЕРБ които им бяха трън в задника и им спряха фирмите с които източваха държавата.

2013.06.21 | 01:01

202
Избраха Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Той обеща да не разчиства сметки .И всички му повярваха и заживяха щастливо!!!СМЯХ!!!А говориха че ГЕРБ едва ли не са блокирали всички работещи фирми и са ги изхвърлели от бизнеса ама никъде не се каза на кого са тези фирми и кой цоцаше от тях.За кои фирми претендираше да завземат БУЛГАРТАБАК този същият Делян Пеевски за което беше изгонен от правителството на Станишев а сега му клекнаха и го правят шеф на ДАНС.Кой е кукловода.Само Доган не е на сцената и остава той да е човека който реди скрито шаха в тази държава.Ако е той такава сила ли е придобил че всички в купом му клекнаха и СИДЕРОВ и СТАНИШЕВ.И това ако е държава!!!!

2013.06.21 | 01:01

201
Прост народ слаба държава!!! Все някой ви е виновен, НАЛИ ВИЕ СИ ГИ ИЗБРАХТЕ ТИЯ!!! Сега търсите вина в Сидеров, та нали вие го вкарахте в парламента!!!! Колкото до този боклук Пеевски, едно време бях сервитьор в "Пица Хът" с/у БСФ на Гурко, та майка му (шефка на спортния тотализатор и изпечен мошенник) всеки обед пиеше по 3-4 големи водки! Този БОКЛУК е дясната ръка на Ахмед Доган. На Сл. Бряг по- мин. година ходеше с по 12 човека охрана и навсякъде оставяше огромни бакшиши. ПОЗЬОР И КРАДЕЦ!
вд

2013.06.21 | 01:00

200
....а сега направете и Трактора заместник....
55

2013.06.21 | 01:00

199
СТИГА БОЙКО СТИГА МОИКО . ЕЙ МОМЧЕТА ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЛЕКА ПОЛЕКА СИ ОТИВА ААААААА.КВО СИ ЧЕШИТЕ ЕЗИЦИТЕ ТУКА УТРЕ СИЧКИ ВЪНКА ЩЕ ЗАТРИЯТ ДЪРЖАВАТА .
prabolgarin

2013.06.21 | 01:00

198
Много се разо4аровах и ядосах,НО ако погледнем фактите има логика в думите на министъра!Трябва да ум дадем време за да видим какво ще направи.Всеки знае 4е е много лесно за нас да излезем на улицата по всяко време.Отгоре на това и президента ще следи всяка кра4ка! Не виждам при4ина да не дадем време на този 4овек да покаже какво може.Няма време за бавене,защото се задава ситуация със заплаха на националната сигурност!!! Трябвят бързи промени,защото от следващата година падат рестрикциите за работа в Европа и ТОГАВА,вси4ки млади ще напуснат страната,а турци ще се приселят в България И ТОГАВА?????.Нямам нищо напротив която и да е народност НО трябва да се държи някакъв разумен процент.ПРИМЕР,Германия вижте как запо4ва да приема без проблеми всякакви емигранти!????,може да попитате,защото по прости статистики в скоро време гражданите на Турция ще сa пове4е отколкото Германците! НАДЯВАМ СЕ И ПОЛИТИЦИТЕ ДА ГИ 4ЕТАТ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ, p.s.Това не е пропаганда,ни най малко,просто голата истина! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ.

2013.06.21 | 01:00

197
Това се нарича "политиката на намазване с лайна" Този кретен е повече от очевидно, че е сложен там за да отвръщава и отблъсква, да създава чувство на безнадежност. Нали никой не си прави илюзии, че тази малоумна свиня, майката- животно- урод и т.н. и т.н могат така фантастично да им се случат шеметните кариери. Направо го пропускайте това и се опитвайте да гледате отзад, кой и защо го прави.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини