Премахват партийните субсидии (обновена)

  • 13 юни 2013 13:38

  • 4137
  • 46
Премахват партийните субсидии (обновена)
© Булфото

Предлагам да премахнем партийните субсидии. Това каза лидерът на „Атака” Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа в пленарна зала при дебатите по промени в Закона за политическите партии.  Депутатите приеха на първо четене два законопроекта за промени в Закона за политическите партии. Единият законопроект е внесен от Сидеров и група народни представители, а другият – от Янаки Стоилов и Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от Коалиция за България.

От „Атака” искат да отпадне държавната субсидия за извънпарламентарните политически сили. От Коалиция за България предлагат прекратяване на практиката „парите следват депутата”.

"Темата за партийните субсидии е много остра в българското общество. Срещаме се с една отрицателна обществена нагласа. Ако се премахне субсидията за извънпарламентарните партии, това ще спести на бюджета 8.3 млн. лв. Създават се партии, които да минат 1% и да получават държавна субсидия. Това не са пари на самите избиратели на тези партии, а пари на всички данъкоплатци. Нека да помислим и за идеята да се премахнат партийните субсидии изобщо”, посочи Сидеров.

„В момента България е в страхотна криза и хората гледат с много отворени очи към всеки един лев, който отива към партиите. Има нагласи у хората партиите да се издържат сами – чрез членове или дарения. Да се помисли за ограничение на даренията. Ако сега премахнем партийните субсидии, това ще е силен знак за хората, че ние сме се замислили за тях. Държавният бюджет за обществените радио и телевизия също може да се помисли да се премахне. Ако ще имат субсидия, то нека всички партии да имат безплатна трибуна по време на предизборната кампания. Така ще има равен старт”, заяви лидерът на "Атака".

„Категорично съм за това пари от субсидията, които се държат на депозит, да се отнемат. Това означава, че тези пари не се използват за партийна работа. Що за перверзия е една партия да държи над 20 млн. лв. на влог, да трупа лихви, а в същото време да има черни каси?”, коментира Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4137 46

Свързани новини

Коментари 46

Добави коментар

2013.07.11 | 11:34

46
Ами как няма да искате вече да отпаднат като вече нямате нужда от такива дребни суми а и е по добре да убивате конкуренцията.Сега като тройна коалиция си теглите милиарди и си оправяте партийните каси затова други пари не са ви нужни.
revolucioner

2013.06.16 | 17:47

34
С това си изказване Волен за пореден път доказва че работи само за интересите на България.Помислете си колко по-смислено биха се изразходвали тези 8 милиона лева не в банките на разни малки и без това нищо не правещи партии,а да кажем добавени към бюджета за здравеопазване или образование.Трябва да се опомним най-сетне и да подкрепим истинските лидери!
manolov

2013.07.11 | 04:02

45
Браво, постъпката на Волен е достойна и националноотговорна.

2013.07.11 | 04:02

44
Това е нещо което отдавна трябваше да бъде направено още от предходните управляващи но те се мислеха за много могъщи и не се вслушваха в гласа на народа,сега когато Волен и партията му са регулатор започват да се случват както трябва нещата.
revolucioner

2013.07.11 | 04:02

43
Браво на Сидеров!!! Както с предложението си китайски инвеститори да инвестират у нас, така и с това, той отново показа как партията му мисли за бъдещето на страната ни и се доказа като политик-стратег.

2013.07.11 | 04:02

42
Поздравление на лидера на ПП Атака, той единствен ни показва, че слава Богу в НС има още хора, които мислят за интереса на българина

2013.07.11 | 04:02

41
Премахването на партийните субсидии е едно от нещата за които Сидеров пледираше през кампанията си ! Нека продължи по същият начин ! Българските националисти сме с него !

2013.07.11 | 04:01

40
Браво на Сидеров ! Политическото номадство е бич за демократичния парламентаризъм ! Субсидия за партийки като МВРО,РЗС,НФСБ и тем подобни,чиято цел е да минат заветния процент е тотално необоснована ! Атаката тепърва започва !

2013.07.11 | 04:01

39
Ами как няма да искате вече да отпаднат като вече нямате нужда от такива дребни суми а и е по добре да убивате конкуренцията.Сега като тройна коалиция си теглите милиарди и си оправяте партийните каси затова други пари не са ви нужни.

2013.07.11 | 03:57

38
Браво Волене, съжалявам, че гласувах за Фронта за спасение за Бойко. Успяха да ме заблудят. Следващият път ще гласувам за теб.

2013.06.16 | 17:47

37
Това е едно от малкото умни неща направени досега в НС! Ние, данъкоплатците, не искаме парите ни да изтичат към малки партии, неотчитащи никаква дейност - това често са партии на олигарси, които нямат нужда от тези пари.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини