Меглена Кунева: Казусът с "Лукойл" се дължи на лошо управление

  • 29 юли 2011 16:37

  • 4639
  • 18
Меглена Кунева: Казусът с "Лукойл" се дължи на лошо управление
© Булфото

Така кандидат-президентът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 коментира във Варна отнемането на лиценза на рафинерията, предаде Дарик.

Много съм ядосана, че отново не слушаха потребителите. Когато преди месеци те се оплакваха, че нещо ужасно не е наред в страната, че има монопол, никой не обърна внимание. Получихме съобщение от най-високо място, че „Лукойл” са чудесни и че те имат 40 процента от държавния бюджет. Сега изведнъж се оказва, че това не е така, заяви Кунева.

Тя разкри, че няма никакви колебания, че законът трябва да се спазва и поиска гласът на хората да се чува, когато сигнализират за „тесните” места в икономиката, а не да се реагира според конюнктурата.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 за пореден път подчерта, че неприемането на документите за регистрация на инициативния комитет, издигнал я за кандидат-президент, говори за  неравнопоставеност между граждански и партиен кандидат, която произтича от закона, но е допълнително засилена от страна на Централната избирателна комисия.

Това не е хубаво. Не е въпросът в мен. Изборите ни трябват на нас като нация, не е въпросът във властта. Мен специално не това ме интересува, коментира Кунева.

Според нея 15 дена по-малко кампания е много сериозно, когато нямаш партия зад гърба си. Това означава, че ЦИК и законът не искат граждански кандидат, което е лицемерно, каза още кандидат-президентът.

Кунева коментира и данните от социологическо проучване, според което, ако изборите бяха днес, то тя би имала подкрепата на 38 % от избирателите, колкото и кандидатът на ГЕРБ.

Приемам всички данни от социологическите проучвания с интерес и смирение. Искам да дам решения и резултати. Едва когато хората могат да измерят резултата от моя труд, както беше с влизането в Европейския съюз, единствено тогава ще се чувствам спокойна, че съм направила максимума, заяви Кунева и изрази притеснение за големия процент хора, които смятат, че изборите ще бъдат манипулирани.

Никак не се учудвам, че от Европа искат да знаят защо министърът на вътрешните работи е и шеф на предизборен щаб на партия, както и защо има огромен брой фантоми в избирателните списъци. Едва 15 на сто от гражданите вярват, че ще има честни избори, а над 37 на сто смятат, че вотът ще бъде манипулиран – това е отвъд най-тежките прогнози, допълни Кунева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4639 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
za boiko

2011.08.01 | 18:15

2
тая дрисла да не се възползва от ситуацията, а като е голям мозък да оправи нещата
владо

2011.08.01 | 18:15

3
като че ли до сега не го е знаела - Лукойл е същия от сумати години! Сега ще откриваме Америка - а уж щяла да е по-различна?Като ,че ли като бяха на власт НДСВ беше по -различно ,че сега топката да се прехвърля! ЕЕееееех Кунева - беше в Европата ма май нищо ново не си научила , а аз май щях да гласувам за теб - но уви, все същото!
г-жа ДА

2011.08.01 | 18:15

4
Госпожа ДА да не дава ъкъл, че ни е заробила за 100г напред с най-неизгодните договори в ЕС.
Rosen

2011.08.01 | 18:15

5
По всичко си личи че е гадно комунистическо изчадие това плашило.
Българан

2011.08.01 | 18:16

6
b Точно така- изчадие. И естествено не може да избяга от произхода си- същите комунистически номера, на които сме се нагледали през последните 20 години. КОМУНИСТЪТ ЦВЕТА СИ МЕНИ НО НРАВА НЕ!

2011.08.01 | 18:17

7
Ето я пак, разкапаната крава. За лук, ойл, потребители и теснини говори, като че ли и е ясно нещо, не съ види, че е най тясна в главата и от там и иде бедата, а не от ЦИК и от закона. И кой и с какво и подхранва фантазията развинтена, че има избиратели много - цели 38 %, ама видиш ли всички, щели на изборите да бъдат манипулирани и горката крава, щяла да остане на празна ясла. Кой го измисли и и го подсказа, то излиза, че освен тясна, главата и, е и празна. От кравешкото и мучене, много се не разбира, но всеки и е виновен - партии,полиция,армия.... всеки и пречи и най накрая със "смирение" ще се оттегли в забвение.
божо

2011.08.01 | 18:18

8
много сте тъпи божем...каква долна нация...да не оценявате най-уважаваната българка в Брюксел...страшно издухани и кухи тикви сте...зомбирани шнорхели...

2011.08.01 | 18:20

12
Ам, кат толкуз я харесваш, води я в обора си, говедар изтряскан, пари няма да ти вземаме. Само да я държиш вързана, че изпотъпка и изпоосра форума, тъпата крава.
komunisti4eska kurva

2011.08.01 | 18:19

9
Ама дрисло ти освен за минети за друдо не става6!!!!!!!!Ама царсите ги варти6 наи убавоооо!!!!!!!!!
Лили

2011.08.01 | 18:19

10
Как 15 дни по-малко кампания? Че тя не е спирала да се ръчка по вестници и телевизии!А по въпроса за монопола, нали беше нещо като еврокомисар отговарящ за защита на потребителите? Защити ни така, че ни.... майката.
Лили

2011.08.01 | 18:19

11
Как 15 дни по-малко кампания? Че тя не е спирала да се ръчка по вестници и телевизии!А по въпроса за монопола, нали беше нещо като еврокомисар отговарящ за защита на потребителите? Защити ни така, че ни.... майката.
rasel

2011.08.01 | 18:20

13
Да,госпожи и господа не може всички да са Ви виновни оправете нещата вие като имате акъл вместо да квичите отстрани и как да оправи работата с лукойл, като няма никаква влас вместо да грачите проумейте ,че не ви е донесъл щъркела и ,че докато нямате гражданска позиция ще ви мачкат. Колкото до ЕС това не заробване а бъдещето на Европа Дами и Господа ЕС с нищо не ни е ущетил

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини