Земеделският министър: Не съм човек на Гергов или Първанов

  • 06 юни 2013 08:14

  • 1661
  • 1
Земеделският министър: Не съм човек на Гергов или Първанов
©

Ние ще направим всичко възможно, за да може да загубим по-малко пари от еврофондовете. Сега научавам за тези 51 млн. евро, които са поставени на карта. За съжаление очаквам още подобни мини да изскачат в министерството. Тези мини са поставени и умишлено, и от незнание. Предстои ни много важна среща в Брюксел и се надявам да предотвратим тези загуби.

Това заяви в сутрешния блок на TV7 новият земеделски министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по. Трябва да започнем да работим като юмрук и да направим един задълбочен анализ, продължи той. В момента не е най-важното да търсим виновниците за грешките в министерството. Трябва много работа, за да помогнем на българските земеделци. Основният план на нашето правителство е да помогнем на малките производители. Те представляват повече от 80% от българското земеделие. Основната цел е парите от еврофондовете да стигнат до дребните производители и животновъди, категоричен беше Греков. Моята идея е да изкарам администрацията от кабинетите. Чиновниците трябва да са сред хората и да им обясняват по-ясно за европарите. Наблягам и на идеята за едни нови и модерни кооперативи. Искам да уточня, че не става въпрос за ТКЗС, разкри министър Греков.

Заместник-министрите ще бъдат ясни в понеделник. Те ще бъдат от политическите партии, които подкрепят правителството. Единият ми заместник ще е от БСП, другият от ДПС. Аз ще настоявам и за трети заместник, който да е от браншовите организации, разкри Греков. Наредил съм проверка на всички служители в министерството и по областните дирекции. Искам да избегна случаите подобни на "Калинка". Ще направим преоценка на служителите и ще решим кой има нужния капацитет, за да останат на работа. Не съм човек на Георги Гергов или Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. Господин Гергов е един от първите ми студенти, а с господин Първанов съм се виждал няколко пъти. Те нямат нищо общо с участието ми в този кабинет. Моят гръб е пловдивският университет и работата, която съм свършил там, категоричен беше Греков. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1661 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.06.06 | 15:17

1
Господин Греков,за тези 51 милиона се говори от месеци,даже първи ги спомена Шефа на ДФЗ.Оказахте се неподготвен.И аз съм Ваш студент,но не съм Ви фен.Вие сте добър човек,но министерския пост и бубарството са различни неща.Все пак не слушайте толкова много бившите си студенти,които скоро ще Ви станат и заместници/особенно МЛАДЕЖА/.Не позволявайте да ви употребят работодателите Ви-те са майстори на това.Не позволявайте и още нещо-нарицателното "КАЛИНКА" да се замени с "БУБА".Защото натам сте тръгнал.Желая Ви успех.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини