Вигенин: Притеснява ни прекомерната употреба на сила в Турция

  • 04 юни 2013 18:14

  • 1518
  • 1
Вигенин: Притеснява ни прекомерната употреба на сила в Турция
©

В Турция ни притеснява прекомерната употреба на сила. Независимо от ситуацията, Турция се е ангажирала да следва някои европейски норми, а реакцията в ЕС е доста негативна. Това е важен сигнал за присъединяването или подготовката за присъединяването й към ЕС. Тонът на турските власти се промени към днешния ден. Това заяви външният министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, в предаването "Лице в лице" по повод протестите в Турция.

В Македония и в ЕС  има малко разочарование от рязката смяна на позицията на България спрямо Македония. Когато една страна иска да е част от ЕС трябва да намери начини и стъпки да уреди отношенията със съседите си. Ние го направихме, заяви още външният ни министър. Ние искаме от Македония да няма териториални претенции към България, категоричен бе той

Що се отнася  до агентите на  ДС, които са посланици, Вигенин заяви, че ДС не съществува от четвърт век и не може да определя правилата на играта днес и по този въпрос няма да има никакъв конфликт с президента. Няма да се връщам години назад и да чета кой какво е правил. Тези хора знаят и могат много, смята Вигенин.

На въпрос дали ще търсим Шенген, Вигенин отговори, че темата "Шенген" остава. За мен този въпрос е важен и ще работим много тясно с вътрешния министър, каза още той.

Последвайте канала на

1518 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Правилно!

2013.06.05 | 07:28

1
Това е да накараш можещите и знаещите да работят за държавата защото в България са рядкост, не да се влияят от компромати, защото такива отиват да работят за САЩ/Русия и тн. Без работа не остават!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини