Новите посланици на изпит при депутатите

  • 04 юли 2013 06:20

  • 1124
  • 3
Новите посланици на изпит при депутатите
©

Всички номинирани за посланици на България в чужбина ще бъдат препитвани от народните избраници. Това решиха вчера депутатите от парламентарната комисия по външна политика и ресорният министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, на съвместно заседание, пише в. Монитор.

„Народното събрание ще изработи специална процедура, по която бъдещите представители на страната ни по света ще бъдат изслушвани от парламентарната комисията по външна политика”, обясни нейният шеф Янаки Стоилов. По думите му българската дипломация трябва да бъде впрегната в икономическото възстановяване на страната. „Ще направя всичко възможно да огранича до минимум политическия натиск за назначения в чужбина, особено на посланици”, зарече се и външният министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,, след като представи приоритетите на МВнР пред депутатите.

„Ще работим за по-ефективна политика по отношение на българите в чужбина”, заяви министърът след заседанието. Според него дипломатическите ни служби по света трябва да станат по-ефективни. Вигенин призна, че в МВнР са постъпили сигнали от отделни граждани и десетки туроператори, че трудно работят с консулските служби. Затова ще бъде направена пълна ревизия и на тяхната дейност. В момента се изготвял анализ на нуждите на страната ни от дипломатически служби, за да се осигури по-добро обслужване на българските граждани в чужбина. Най-късно през септември той също щял да влезе за разглеждане в комисията по външна политика в парламента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1124 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Harmon

2013.07.25 | 12:47

3
This indotruces a pleasingly rational point of view.
Yongquan

2013.07.23 | 15:47

2
Deep thinking - adds a new diemosinn to it all.
Estela

2013.07.22 | 11:03

1
Superbly ilnmlinatiug data here, thanks!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини