Вигенин: Революция - не, промяна - да!

  • 30 май 2013 08:08

  • 2699
  • 5
Вигенин: Революция - не, промяна - да!
©

Революция - не, промяна - да! Това ще прави новият кабинет. Това заяви външният министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, в сутрешния блок на Нова телевизия.

По думите му, ако Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май е бил изчакал гласуването на новото правителство на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, те са щели да го върнат като посланик. Да, той ще бъде посланик в Рим. Ще прегледам останалите 7 назначения, които бяха направени от служебния кабинет. Редно е новото правителство и новият министър да направят преглед на назначенията им, каза още той.

Попитан дали Швейцария ще остане без посланик, Вигенин заяви, че Меглена Плугчиева се справя добре. На въпрос дали няма да е вице на Орешарски, той бе категоричен, че това знае само Орешарски. Но ако разсъждаваме върху профила, който очерта министър - председателят, трябва да кажа, че Швейцария няма да остане без посланик.

На въпрос дали ще връща дипломатите, агенти на ДС, Вигенин заяви, че дори Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г. му е отговорила, че оценяват посланиците само качествата им, а не по това дали са били агенти. Нито някой ще има предимство, че е бил репресиран от министър Младенов, нито нещо друго. Това няма да е център на проблемите, с които ще се занимавам. Не мисля, че ще имам някакъв проблем с президента по този повод, каза още той.

Ще работя за привличането на млади хора и оставането им във външно министерство. България трябва да преценява възможностите и да отсява тези, при които има тежест. Трябва да имаме една активна европейска политика на Балканите, категоричен е той. 

Попитан дали ще продължат твърдата политика спрямо Скопие, той заяви, че трябва да се подпише договора за дробосъседство и да имаме твърда позиция спрямо Македония. Проблемът на Македония не е само България, има процеси, които текат вътре в страната и са притеснителни за страните-членки от ЕС, каза още външният министър.

Що се отнася до това, че ще иска доказателства за "Хизбулла" и организирането на атентата в Бургас, Вигенин заяви, че е свикал среща и ще иска доклада от разследванията. Той бе категоричен, че трябва много добре да обмислим позицията си спрямо организацията и дали тя трябва да бъде включена в "черния списък" на терористичните организации.

На въпрос как ще решат проблема с Великобритания и опасенията на Острова, че българи ще залеят страната и ще източат социалната й система, Вигенин заяви, че външно министерство ще направи всичко за да защити българите, не само чрез европейски институции, но и чрез двустранните контакти.

Последвайте канала на

2699 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.06.02 | 21:25

5
Четох му биографията на този човек. От 26 годишен работи във Висшия съвет на БСП.
hahahaha

2013.06.02 | 21:25

4
Как да махне агентите на ДС, като са от партията майка ?! БОКЛУЦИ !
Великия

2013.05.31 | 08:30

3
Народа казва дали ще има Революция , а не ти .... на фона на многото кадърни и честни хора в държавата , голяма част от които едвам свързват двата края - Парламента пак се напълни с партии , чиито депутати чинно и безропотно изпълняват заповедите на лидерите си , не знам тия кви депутати са , на мен в по голямата си част ми приличат на помияри и утрепки ...
относно Атака

2013.05.31 | 07:20

2
ДОБРАТА НОВИНА ОТ ВЧЕРАШНИЯ ЦИРК Е ,ЧЕ ВЕЧЕ ВСИЧКИ РАЗБРАХА КАКВА РЯДКА БОЗА Е СИДЕРОВ И,ЧЕ АТАКА НЯМА ДА Я ИМА В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ. ВЕЧЕ ГОВОРИХ С НЯКОЛКО ЧОВЕКА ГЛАСУВАЛИ ЗА АТАКА ТОЧНО ЗА ДА НЕ ДОЙДЕ ДПС НА ВЛАСТ - А СИДЕРОВ ТОЧНО ТОВА НАПРАВИ - ЗАТОВА И СЪДБАТА ЩЕ МУ ГО ВЪРНе
stiga

2013.05.30 | 20:03

1
Vaginen navedi se kum stanbul. "6te rabotq" ti dosega rabotil li si ne6to mur6o?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини