Българин е заподозрян за телефонна измама в Гърция

  • 12 май 2024 18:11

  • 684
  • 2
Българин е заподозрян за телефонна измама в Гърция
© Pixabay

Гръцките власти са започнали преписка срещу 51-годишен български гражданин, заподозрян за извършването на телефонна измама срещу възрастна жена в Северна Гърция, съобщи АНА-МПА.

На 9 май неизвестен извършител се е обадил по телефона на 78-годишната жителка на селище край Кавала, като се е представил за лекар и казал, че неин роднина е пострадал при пътнотранспортно произшествие и се нуждае от спешна операция. Така той я убедил да му даде парична сума и накити.

След като бил подаден сигнал за случая полицията извършила разследване и установила данните на автомобила на предполагаемия извършител. Вчера полицейски служители от Комотини спрели автомобила на път за граничния пункт Нимфея (Маказа) на гръцко-българската граница. 

Заловиха "ало" измамник в Старозагорско

Във владение на българския гражданин били намерени накитите на възрастната жена, които били конфискувани и по-късно върнати на притежателката им. 

Автомобилът също бил конфискуван като средство за извършването на престъпление, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
684 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:21

2
❤️ Г­­о­­­р­­­е­щ­­­и­ ­м­о­­­м­и­­ч­­е­т­­­а­­ ­в­­­и­­­ ­­о­ч­а­к­в­­а­­­т ­-­­ X­­­1­­8­­.­F­­­U­N

2024.05.12 | 21:20

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини