Станишев и Местан дърпат конците през зам.-министрите

  • 29 май 2013 06:34

  • 3719
  • 2
Станишев и Местан дърпат конците през зам.-министрите
©

След като министерствата се поемат от експерти, властта на партиите ще се прокарва през зам.-министрите, научи "Стандарт" от политици. Вторият ешелон ще следи за спазване на политическия курс.

Засега се говори, че зам.-министър на икономиката ще е депутатът от БСП Явор Куюмджиев, който дълго бе спряган за титуляр на поста. Зам. регионален министър пък можело да стане соцдепутатът Димчо Михалевски. Който е спряган и за шеф на ресорната парламентарна комисия.

На "Позитано" 20 се говори, че Георги Кадиев може да поеме митниците. Зам. финансов министър ще е Кирил Ананиев. За същия пост партийци опитвали да прокарат и Любомир Дацов, който беше заместник на Орешарски при тройната коалиция. Но вероятно нямало да стане.

Засега се знае, че ДПС отново ще предложи за зам.-министър на земеделието Бюрхан Абазов. Той вече е заемал поста при правителствата на Симеон Сакскобургготски и на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Предполага се, че поста си ще запази зам.-шефът на МВР Димитър Георгиев. Другият силов зам.-министър вероятно щял да е Красимир Петров, който оглавяваше Гранична полиция и баретите преди време.

Последвайте канала на

Novini.bg
3719 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.06 | 18:23

2
Уж експертен , ама всъщност пак същия червено-черен буламач ни очаква! Кога ще се събудиш българино и докога ще позволяваш да се подиграват с теб резняци и отдавна ограбила те червена върхушка? Не си ли спомняш Виденов - и там уж бяха експерти- сега ще бъде същото! Докога Доган "ще разпределя парите в държавата"?
potrebitel

2013.06.06 | 15:16

1
Престанете да говорите от името на голяма част от хората,поне тези,които не са гласували.Кой червен,зелен,жълт,боклук и т.н.Щом в момента законно е този кабинет да изберат,да го избират.Да има държавност,парламента да заработи нормално.Аман от неуспели некадърници и мушмороци,изпаднали зад борда.Или фенове,на разни партийки.

Добави коментар

Водещи новини