Цеков: Най-бедни сме в ЕС, но с най-високи субсидии за партиите

  • 15 май 2013 07:41

  • 2658
  • 1
Цеков: Най-бедни сме в ЕС, но с най-високи субсидии за партиите
©

През последните три години Законът за политическите партии е променян 5 пъти. Трябва да се уреди финансирането на партиите, защото сега изтичат едни 200 милиона лева. Не може чужди фирми да финансират партии. Това трябва да се уреди. Заяви проф. Любен Корнезов в сутрешния блок на Нова телевизия по повод държавните субсиидии на партиите.

Според доц. Минчо Христов, бивш независим депутат,  Законът за политическите партии е чист бандитизъм. Трябва да се премахне тази срамна и позорна партийна субсидия.Тези пари са като пир по време на чума, смята той.

Борислав Цеков от Движение "Модерна България" заяви, че България е най-бедната страна в ЕС, но е с най-високи партийни субсидии. Например с тези пари може да се удвоят майчинските за 42 000 майки. С този гиганстки размер, те изкривиха политическата дейност, с тях се купуват гласове. Бяха обложени влоговете на гражданите, а партиите държат милиони на влог, допълни той.  Той попита как преди 2005 година, когато не ги е имало тези пари, как са работили тези формации. Защо например да не се въведе един еднократен налог върху парите на партиите, които са държани на влогове. Трябва да се спре тези пари да излизат от бюджета и да отиват при партиите, категоричен е Цеков.

Корнезов заяви, че партиите не трябва да се превръщат в бизнес.

Христов призова новия парламент да премахнат срамна субсидия, защото в противен случай хората отново ще излязат на улицата и ще ги пометат. Той заяви, че по времето на Тройната коалиция субсиидии са били увеличени 5 пъти.

Последвайте канала на

2658 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Малина Попова

2018.02.10 | 19:36

1
Трябва ни само един трезв и некорумпиран водач,да арестува и осъди на дълги год. около 20тина хиляди борещи се за власт и за пари психопати....и всичко ще се оправи!

Добави коментар

Водещи новини