Борислав Цеков: Искаме смяна на правилата, а не на лицата

  • 02 април 2013 07:51

  • 978
  • 1
Борислав Цеков: Искаме смяна на правилата, а не на лицата
©

Като гражданско движение не говорим толкова за смяна на лицата, колкото за смяна на правилата.Това заяви Борислав Цеков от Движение "Гражданска  листа - Модерна България" в сутрешния блок на БНТ по повод предстоящите избори у нас.

"Нас ни мотивира, че досега политиците се опитват да запазят статуквото, а ние сме против това.Ние нямаме кой знае какви партийни структури, не сме възникнали като сме събирали членове от тук и от там. Не сме случайно и стихийно явление, а сме експертна структура", добави още той.

Според Корман Исмаилов от "Център - Свобода и достойнство" те са хора с дясноцентристки убеждения и ще си партнират с БСП. Това, за което ние ще работим е за разрастване на политическата ни платформа. Ще се борим срещу съществуващото статукво, чийто ефекти от управлението през последните 23 години са ясни - като монополи, олигархии и нисък стандарт на живот.

Цеков допълни, че те като гражданско движение не говорят толкова за смяна на лицата, колкото до смяна на правилата. Тук това няма да е на думи, а на дела - ще се отзовават депутати, ще се сезира Конституционния съд и т.н. Ние сме срещу тези партии, които не искат промяна на модела на управление или ги искат само на думи, каза още той.

Исмаилов заяви, че според тях управлението на ГЕРБ катастрофира, защото са обърнали приоритетите - вместо заетост, образование и по-висок стандарт на живот, се мислеше за магистрали.

На въпрос каква предизборна кампания предстои, Исмаилов отговори, че няма да има много шумни кампании и митинги, ще има задкулисни игри и ще има така наречената политическа икономика.  От своя страна, Цеков добави, че те няма да влизат в компроматни войни, а те ще са с хората с масите и подписите и ще се борят за отзоваването на депутати.

Последвайте канала на

978 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КАКА

2013.04.02 | 17:25

1
цеков да почерпиш махалата да събереш родата .........сам си брато ......пусни си компроматче да влезеш в новините огладай се некой крайслер с антени да се метнеш на него е така малко движение

Добави коментар

Водещи новини