8 партии с държавни субсидии

  • 12 май 2013 21:57

  • 2846
  • 2
8 партии с държавни субсидии
©

Осем партии успяват да преминат 1 процент на извънредните парламентарни избори, което означава, че ще получат държавна субсидия.

Според предварителните данни на Галъп субсидии ще получат следните партии:

ДСБ - с 3.5%
Национален фронт за спасение на България - с 3.1%
СДС - с 1,9%,
РЗС 0 с 1.9%
ВМРО - с 1.9%
Център за свобода и достойнство - 1,6%

Лидер и Глас народен са на ръба за сега с 1 процент, което ги включва в списъка на формациите, които ще получат държавна субсидия.

Движение България на гражданите на Меглена Кунева за сега е в класацията на партиите с шанс да преминат 4-процентната бариера и да влязат в парламента. Предварителните данни им дават между 3,6 и 3,9 процента, а може да се очаква и повишаване на подкрепата.

Последвайте канала на

2846 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
иво

2013.05.14 | 10:27

2
На никоя партия не трябва да се дават субсидии . Това е наглост.Имат си членове - да си събират членски внос ,защо аз/ от моите данъци/ трябва да спонсорирам партии,за които не съм гласувал - това е идиотско !!
атакистбг

2013.05.13 | 17:38

1
България е и винаги е била на първо място за Атака както и трябва да бъде за всеки които иска статуквото да се промени към по-добро. Идеите, които от години лансираме ние за сега не са срещнали почти никакво признание и подкрепа в правителствата управлявали страната. Затова и не може да се говори за безрезервна подкрепа или коалиция с никоя от партиите ,които макар и избрани от народа, дълги години го грабят и оставят да живее в нищета. Ако искаме промяна трябва работа, специалисти, информираност на хората, гражданско участие във взимането на важните решения и най-вече истинско желание да се постигне напредък. А такова до сега никой от бившите управляващи не е показвал, иначе нямаше да има нужда изобщо от всички протести, сътресения, избори .Не е въпросът да се появят някакви коалиции които да поддържат известно време някакво правителство, а в момент на настояща финансова и политическа криза да се търсят решения. За сигурност, стабилност. Такива решения от години предлага Атака, но явно неудобни и затова задушавани от властимащите. Сега народа каза друго- Атака е алтернатива, но не вкупом с другите, а отделна и силна- за да се противопостави на грабителството и безхаберието. И затова каквито и спекулации да се правят трябва първата мисъл да е какво може да се направи за да се разрешат проблемите от години трупали се в страната, да се върне стабилността и вярата на младите хора и още много много неща.

Добави коментар

Водещи новини