Марин Райков заподозря хипермаркетите, че укриват обороти

  • 24 април 2013 20:55

  • 2912
  • 3
Марин Райков заподозря хипермаркетите, че укриват обороти
©

Премиерът Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май призова всички търговски вериги да представят годишните си финансови отчети. Супермаркетите от години заобикалят това законово задължение, за да не правят публично достояния оборотите, печалбите и загубите си.

“Не е добра практика отчетите да не се публикуват и вместо това да плащат глоба”, каза Райков. Той не пожела да даде примери кои вериги не са публикували финансовите си резултати.

Райков добави, че на срещата си с представители на хипермаркетите на 23 април е поставил въпроса за присъствието на български продукти по щандовете на магазините в чужбина.

“Формите за това са известни - организиране на седмици на български продукти, промоции на родни стоки”, каза Райков. Той за пореден път изрази желанието си камионите, които зареждат магазините с вносни стоки, да тръгват за чужбина пълни с наша продукция.

От срещите си с производителите и с веригите премиерът установил, че между част от тях “невинаги е лесно да бъде установен диалог”. Според него всички възражения на производителите, свързани с размера на таксата за достъп до магазините, отлагането на плащанията за доставчиците и други теми, могат да бъдат обсъждани от двете страни в “цивилизован” разговор.

Последвайте канала на

Novini.bg
2912 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Райко Маринов

2013.05.02 | 15:05

3
Браво, Марине! Браво, Райков! Откри топлата вода...
96

2013.05.02 | 15:05

2
Къде беше най-големия финансист - Дянков от правителството на Герб.Той нали виждаше всичко за да пълни хазната ?
Гроб-за-ГЕРБ

2013.05.02 | 15:05

1
ГЕРБ търси врага . . . народа разбра че ГЕРБ са врага!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини