Райков: Икономическите отношения между България и Япония имат много голям потенциал

  • 23 април 2013 19:47

  • 1073
  • 0
Райков: Икономическите отношения между България и Япония имат много голям потенциал
©

Икономическите отношения между България и Япония имат много голям потенциал, това е заявил министър-председателят и министър на външните работи в служебния кабинет Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май на срещата  си днес с посланика на Япония Такаши Коидзуми. Това съобщиха от  МВнР.

Акцент в разговора били търговско-икономическите отношения между двете страни, възможностите за разширяване на японските инвестиции в българската индустрия и развитието на  културно-образователното сътрудничество.

Предстоящото изграждане на София тех парк е много добра възможност и среда за привличане на японски инвестиции в сферата на високите технологии. България е източната врата на Европейския съюз и това е силна предпоставка за развитието на  икономиката, търговията и туризма между двете страни", подчертал Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май.

Посланик Коидзуми изтъкнал доброто сътрудничество и успешното развитие на две японски инвестиции в сферата на  автомобилостроенето в Ямбол и Шумен. Той очерта и много добрите и традиционни връзки в областта на академичния обмен и научните изследвания.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1073 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини