Служебен министър заема мястото на Цветлин Йовчев

  • 10 април 2013 21:29

  • 1486
  • 0
Служебен министър заема мястото на Цветлин Йовчев
©

Версията за скандал между президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и подалия оставка шеф на неговия кабинет Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола са 100% измислица. Това заявиха категорично самият Йовчев и най-близките хора на държавния глава ден след като молбата за напускане бе огласена. Тя бе съпроводена и със слуха, че президентът е заподозрял Йовчев за изтичане на информация към партийни централи и това довело до разрива.

Всъщност Йовчев уведомил Плевнелиев за намерението си да напусне "Дондуков" 2 заради лични проекти още преди няколко дни. Двамата обаче се разбрали рокадата да се оповести след изборите, за да не се създава излишно напрежение. Дотогава Йовчев щял да излезе в отпуск. Поради тази причина и началникът на кабинета не е включен в делегациите на президента в Италия и Унгария. Изтеклата обаче информация за оставката родила хипотезите за тежка свада.

"Скандал няма. Нямало е спорове по време на оперативки или размяна на остри реплики и това могат да потвърдят всички секретари, които участват в тези съвети", коментира пред "Стандарт" прессекретарят на "Дондуков" 2 Мария Иванова. Тя отрече и слуховете, че Йовчев е бил заподозрян за изтичане на информация от институцията и Плевнелиев е разпоредил проверка за намиране на "предателя" във ведомството. "Да разследва хората си не е в стила на президента. Институцията е прозрачна и даваме всяка поискана информация, затова и нямаме подобни страхове", категорична бе Мария Иванова.

След като отрече да е скаран с президента, Йовчев опроверга и съмненията за неразбирателство с вицепремиера и регионален министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, каквато версия също изплува. "Наистина не мога да разбера какво се случва. Не съм имал скандал с когото и да било в Президентството. Работил съм много добре и имам много добри отношения с г-жа Захариева, както и с останалите колеги от администрацията. Изненадан съм! Има много по-важни неща от оставката на един служител в администрацията на президента", коментира още Йовчев.Той обаче отказа подробности за проектите, с които смята да се захване и които не са съвместими с поста му на "Дондуков" 2. Единственото уточнение бе, че те не са свързани с политиката. На свой ред Плевнелиев обяви вчера, че ще разпише оставката на Йовчев.

"Аз съм човек, който много уважава свободата и съзнателния избор на всеки. Когато един човек дойде при мен и ми каже: "Аз имам своите лични планове и подавам молбата си за отпуска и след това за напускане", разбира се, че аз се съобразявам с неговото желание", обясни в Русе Плевнелиев и пожела успех на Йовчев в новите му начинания. Веднага тръгнаха и догадки кой ще е новият началник на кабинета. Името му ще стане ясно в средата на май, веднага след изборите, когато изтича и отпуската на Йовчев. Най-упорита сред мълвите е, че Плевнелиев ще назначи за шеф на кабинета си министър от настоящия служебен кабинет. Засега като най-вероятен вариант се спряга Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013, която е социален министър и вице на служебния премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1486 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини