Доган и Местан - фаворити за челните места в листите на ДПС в Кърджали

  • 24 март 2013 20:14

  • 1549
  • 6
Доган и Местан - фаворити за челните места в листите на ДПС в Кърджали
©

Почетният пожизнен председател на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и лидерът на партията Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в са фаворити за челните места в партийните листи в региона на Кърджали, съобщава 24 часа.

Двамата са предложени от абсолютно всички местни и общински съвети на движението, съобщи областният лидер на ДПС Бахри Юмер. След края на общинските събрания на структурите в Кърджали, Крумовград, Момчилград и Джебел стана ясно, че челната тройка сред избраниците от ДПС се оформя от бившия младежки лидер Салиха Емин. В понеделник ще бъдат излъчени номинациите в Ардино, Кирково и Черноочене. Седемте общински структури трябва да излъчат по трима кандидати за депутати, без да обсъждат Доган и Местан. Централният предизборен щаб ще пресее всички 21 предложени, за да останат 10 имена в листата на Кърджалийския избирателен район. Вероятно това ще стане на 8 април в централата на партията в София.

В Кърджали освен Салиха Емин номинираха Муса Юсуф и Айхан Етем. В Крумовград са издигнати кандидатурите на председателя на Общинския съвет Метин Байрамали, зам.-кмета Абидин Хаджимехмед и отново младежкия лидер Емин. В Момчилград са излъчени бившият кмет и настоящ партиен лидер Ердинч Хайрула, зам.-кметът Ерол Мехмед и Мукадес Налбант. В Джебел - Салиха Емин, Джейхан Ибрямов и Неджми Али. За подготовката за парламентарния вот сред изселниците вече е заминал координаторът на ДПС Исмет Исмаил. Той наследи поста, след като Енвер Хатипоглу се присъедини към Касим Дал, който заедно с Корман Исмаилов основа Народна партия „Свобода и достойнство”.

Стартирало е подаването на заявленията за участие в гласуването на 12 май в градовете, където живеят големи компактни маси от хора с двойно гражданство. За откриването на изборна секция в дипломатическите мисии в Турция са необходими повече от 20 заявления, за разкриване на СИК в други помещения – най-малко 100, обясни още Бахри Юмер.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1549 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Интелигентен мюсюлманин

2013.03.25 | 10:40

5
То там в Кърджали и кьораво магаре с име ДОГАН или МЕСТАН да сложиш ще е фаворит за първото место в листата на ДПС. Лошото е че тези отрудени хора мюсюлмани ги лъжат и плашат за да гласуват за мафиоти като ДОГАН и МЕСТАН. А те трябва да са на друго место, не в парламента.

2013.03.25 | 10:40

6
Много си прав. Аз съм българка от Кърджали, но имам много приятели турци. Тези които са си от града не се връзват чак толкова, но от селата са много наивни. Когато ГЕРБ спечелиха и ДПС остана извън властта едно бабе от село което работеше в града като чистачка дойе при мен почти разплакана и ме пита: "Сега Доган като не е във властта ще ни сменят ли пак имената?" Представете си хорицата по селата колко са неинформирани и тоя измамник как им е промил мозъка...
Azi

2013.03.25 | 10:39

4
Доган не ходи в Парламента и пак се готви за там. Как може да гласувате за човек ,който не работи? Събудете се вече сънародници? Помислете за децата си. За бъдещето им.Освободете се от тези ,които ни лъжат вече 23 години.
гешев

2013.03.25 | 10:39

3
тез двамцата страшно много ти е страх да не си загубят депутатския имунитет!

2013.03.25 | 08:12

2
njmat rabota tij gadni turzi ni v pralamenta..ni v upravlenieto na dargavata..oste li ne sme im s4upili kratunite..ste im daden ini dvigenij,,,edno upravlenie
Ицо

2013.03.25 | 08:06

1
Е....Ако това е новина за някой - Welcoem to Bulgaria, John

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини