Райков: Българският ислям е чужд на радикални внушения отвън

  • 21 март 2013 17:02

  • 2580
  • 19
Райков: Българският ислям е чужд на радикални внушения отвън
© Булфото

Министър-председателят и министър на външните работи Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май се срещна днес с главния мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи.

Това съобщиха от правителствената информационна служба. По време на посещението си в Главното мюфтийство премиерът Райков акцентира върху ценностите на толерантност и уважението към различността, тъй като ислямската общност в България е съставена както от наши съграждани с турски произход, така и от българи и роми с мюсюлманско вероизповедание. „В период на социални изпитания е от изключително значение да се избягва всяка манипулация на основата на верска принадлежност, тъй като тя може да доведе до радикализацията на определени групи“, каза по време на срещата министър-председателят Райков. „Подобна радикализация българската държава няма да позволи“, категоричен бе той.

Премиерът подчерта, че мюсюлманите в България са неделима част от българската нация, независимо от техните етнически или други специфики. „Ние бихме искали те да са сигурни, че никой няма да допусне раните от миналото да бъдат експлоатирани“, заяви министър-председателят. Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май настоя, че никой не трябва да плаши хората, защото това, което е допуснато като грешки преди години, не е възможно да бъде повторено и всякакви манипулации на тази основа са неоснователни.

„Българският Ислям е напълно чужд на радикални внушения отвън. Като част от българската нация, и мюсюлманите търпят същите проблеми като останалите българи и няма да позволят да бъдат противопоставяни на тях“, каза на срещата главният мюфтия Мустафа Хаджи. Той увери, че посланията на Главното мюфтийство са свързани с мир, спокойствие, толерантност и уважение, и благодари на премиера Райков, че с това посещение е показал уважението си към мюсюлманската общност в България. Министър-председателят и главният мюфтия се съгласиха да продължат контактите си и да поддържат въпроса за междуобщностната комуникация около ценностите на търпимостта и уважението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2580 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2013.04.30 | 19:07

19
Аз съм будистка .....

2013.04.30 | 19:06

18
Райков,невежа глупава,ти чуваш ли се какво говориш ??? Кога за последно беше в Родопите да видиш за какво чудо иде реч ? А в Делиормана ?? До кога всички ще се правите на слепи и глухи и ще се кланяте на този толкова мил човечец мюфтията? Не разбрахте ли едно :ние,за разлика от вас,нямаме резервен изход,резервна Родина,в която да се скрием от пълчищата цигани и турци?? Ах,вашата мама продажна...
Арес

2013.04.30 | 19:06

17
Аман от простаци, братчееее, не мога да ги дишам. Тези от ДПС какво правят, бе? Не промиват ли мозъците на помаците, барабар с циганите? Олигофрен долен. Подлога на Бойко. Няма да позволим ислямската паплач да ни владеят пак.
Глух

2013.04.30 | 19:05

16
Явно по-голямата част от коментиращите не са в час.Шубето е голям страх.От какво негодувате? Волен Сидеров иска такива малоумници за последователи,без право да мислят.Впрочем историята е пълна с такива примери,спомнете си Хитлер,спомнете си и какъв му е краят.Това лъха от коментарите които прояетох до сега.Затова и страната е на това дередже.Нямате ли си друга работа а само с това се занимавате.Измислете нещо градивно а не постоянно да се противопоставяте за всичко и на всеки с повод и без повод.Лек ден на всички и умната.
българин

2013.04.30 | 19:05

15
ТУРКОФИЛ !ГОТОВ Е ДА ПРОДАДЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ! ОТИДЕ ДНЕС НА КРАКА НА ТУРСКИЯ МЮФТИЯ , А НЕ ПРИЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ! СЪЩИЯТ Е КАТО , ПЛЕВНЕЛИЕВ И БУДА !!!ДА СА ИЗМИТА ДОКАТО НЕ Е НАПРАВИЛ ПО- ГОЛЯМ ЗУЛУМ! МРЪСНИК !
анонимен

2013.04.30 | 19:05

14
РАЙКОВ - ПОРЕДНИЯ ПРЕДАТЕЛ НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ !
...

2013.04.30 | 19:05

13
"Българският ислям е чужд на радикални внушения отвън" - През 80те съветски експерти констатират същото за: Чеченската, Дагестанската, Карачаевска ССР... Реалността обаче се оказа друга. Какво да почнат да режат глави като в Босна, да почнат разни чаршафи да пълзят за да признаем че има сериозен проблем ?
dragan

2013.04.30 | 19:04

12
Vse edno kaza-moje da si tejko bolen,no 6tom si jiv vsi4ko e nared. Hvala,hvala na porednia nacionalen PREDATEL
българин

2013.04.30 | 19:04

11
Много са толерантни, затова съдят която община намерят за имоти, където преди 150 години е имало джамии, а като им прекратят неоснователните дела ще пищят, че българите ги репресират. Ето това е турчина да ти се усмихва докато те краде и убива.
niki

2013.04.30 | 19:04

10
i koe mu e po razli4noto na islqma? to islqma si e islqm: religiq na nasilie, ubiistva i teror

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини