Марин Райков: Интересите на България са на преден план (обновена)

  • 16 март 2013 10:08

  • 3425
  • 11
Марин Райков: Интересите на България са на преден план (обновена)
©

"България няма да инициира процедура по включването на „Хизбулла” в списъка на терористичните организации",  заяви министър-председателят и министър на външните работи Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май в интервю за предаването "Събота 150" на БНР.

"Ние няма да инициираме процедура. Само ще представим обективните факти и обстоятелства, които са известни. Нека нашите европейски партньори да преценят. В момента дебатът върви не за цялата организация, говорим за това дали да бъдат включени било военното крило, било отделни личности. Но България не е тази, която ще инициира процедура", каза Райков.

"Темата за включването на "Хизбулла" в списъка на терористичните организации беше повдигната отново, след като излязоха резултатите от разследването на атентата в Сарафово от лятото на миналата година", припомни още Райков.

Премиерът бе категоричен, че няма драма по отношение на фискалния резерв.  "В момента чакам допълнителни, по-подробни доклади. На този етап на развитие мисля, че нямаме ситуация, която да ни създаде проблем" каза министър-председателят и министър на външните работи.

Премиерът беше категоричен, че няма да постави на риск финансовата дисциплина, защото ако това се допусне тогава българите ще платят десеторно по-висока цена от социална гледна точка и това ще създаде несигурност.

"Моята ориентация е изцяло насочена към интересите на България. Ще бъда политически неутрален и кабинетът, който аз оглавявам не е партиен, но този кабинет не е и антипартиен", заяви още Райков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3425 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
bat pan4o

2013.03.18 | 17:04

11
МАРИНЕ ЧУИ КАКВО КАЗА МАИКА ТИ -"СИНЕ ПЬРВО ЧУИ УЛИЦАТА" -ЗАСЕГА НИЩО НЕ ЧУВАШ -ГЛУХ СИ. ЕГАТИ НАМРЬЩЕНИЯ КРИВ ЧОВЕК-СЯКАШ СА МУ ИЗЯЛИ ЗАКУСКАТА -ПО ЛИЦЕТО МУ Е ИЗПИСАНО ЧЕ МУ РАЗВАЛИХА РАХАТЛЬКА В ПАРИЖ И ИДВА ДА ОПРАВЯ ПРОСТОЛЮДИЕТО-ТОВА Е ИЗПИСАНО НА ЛИЦЕТО МУ НА ТОЯ ИМАЩ СЕ ЗА ПОТОМСТВЕН АРИСТОКРАТ -А И БАЩА МУ И ДЯДО МУ ИДВАТ ОТ ТОВА ПРОСТОЛЮДИЕ ДЕТО СВАЛИХА АРИСТОКРАЦИЯТА НА 9 СЕПТ 1944Г-КАКВА ИРОНИЯ.
i

2013.03.18 | 17:03

9
ne stat da slushat naroda slushat samo boiko
владо

2013.03.18 | 17:03

8
сайдеров болен, стига вече с тези малоумни лозунги! вземи звънни на кузов и омачкайте чаршавите в клуба на атаКА-РАБЪЛЪК

2013.03.18 | 17:04

10
Ama nie sme nacionalni interesi li?
ХА-ХА ГОЛЯМ МАЙТАП

2013.03.18 | 17:03

7
Марин Райков: Интересите на България са на преден план За последните 23 години това веднъж не се случи и тоя премиер е същият като всички ( без изключение за последните 23 години ) празни приказки и никакви ефективни действия всичко е само PR ! За чиновниците във София народа не е част от държавата и интересите на народа в никой от случаите не се взимат под внимание никога и под никаква форма ! Под интереси на държавата се има предвид интересите само на чиновници и политиците , а нашите ( на народа ) са само със пожелателен характер за някакъв виртуален случай за след 50 години примерно ако доживеем до тогава !
Центурион

2013.03.18 | 17:03

6
В САЩ и Израел не търгуваме поне не и не продаваме ние нищо или пренебрежимо малко стоки изнасяме за тях и при това хора на държавна хранилка към управляващата в момента партия и покрай тези две държави се лишихме от пазари които традиционно ни хранеха със десетилетия !
e

2013.03.18 | 17:03

5
Абе, какво сте се захванали с цветовете ? Който си е разбойник-сие,дали било то Овчаров,Петков,Саксобурготски,Флоров,Цветанов,Дянокв,Доган и още много-все тая ! Просто вижте последователността на политика и медийни обгазявания,като в същност цвета се предлага като "основа" за предпочитания.Дедо поп и той ви предлага богат избор от посредници-чудотворните дъски наречени икони.
Граф Монте Кристо

2013.03.18 | 17:02

4
Марин Райков е син на Райко Петров-Правоверен комунист,разузнавач ,това ,че се прави на десен ,то те всички комунистически наследници са десни -нали ни откраднаха парите-първо на нашите бащи и деди,сега и на нашето поколение,просто Тиквоча си го назначи и се скри след ,като фалира държавата-унищожи здравеопазването,науката,образованието,БДЖ,ВМЗ,не е плащал на изпълнителите на магистралите,плати на зърнопроизводителите с пари от резерва,2,5 млрд лева открадна от Здравната каса и ги излапа ,като комисионни за асфалт,праща младите и образованите да копат картофи и да станат овчари.Този ще му закрие следите от кражбите и далаверите.Все пак от слуховете в дипломатическите среди се говори ,че и американците са го сиктирдосали,така че ГЕРБ отива в историята!
орангутан

2013.03.18 | 17:02

3
а те дипломатите като как ТИ казаха, относно Би-Би..? АТАКА има около 987 346 симпатизанти. НаправеТЕ ги 1 000 000...........

2013.03.18 | 17:01

2
До всички Българи: турци и цигани живеещи днес в България живеят и работят само за Турция, при неустояване на подписани договори « БАНКИТЕ» не взимат корумпирани политици,крадци и убийци,а взимат скъра Българска ЗЕМЯ.Всички ние за да живеем: ядем хляб а не пари,пием вода а не нефт и дишаме чист въздух а не газ.Борбата за власт на всяка една партия е пагубна за всички нас и води България до катастрофа.Доказателство за това са последните 70 г. Докато всички ние не се признаем за равни чеда на майка България, спасение няма. ПОМИСЛЕТЕ.
NARODEEEE.....

2013.03.18 | 17:01

1
Приватизацията е единственият шанс за съществуване на Българските държавни железници /БДЖ/ - “Товарни превози“. Това е тезата на министъра на транспорта в оставка Ивайло Московски, който бе гост в предаването “Факторът Кошлуков“ по ТВ 7.-ДИГАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИ,ТОВА Е ПО-СТРАШНО И ОТ ЕРП-тата.Цените на стотици стоки,ще литнат страшно,защото превозвача ще е тотален монополист.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини