Марин Райков: Надявам се, че служебният кабинет ще е работлив, а не бъбрив (видео+галерия)

  • 13 март 2013 10:22

  • 4399
  • 15
Марин Райков: Надявам се, че служебният кабинет ще е работлив, а не бъбрив (видео+галерия)
© Булфото

Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, служебен премиер,  заяви по време на церемонията по встъпване в длъжност на служебното правителство, че би искал да даде личното си мнение за управлението на ГЕРБ. "Това обаче за съжаление не е възможно, при условие, че съм призван да оглавя един надпартиен служебен кабинет", каза Райков.

Той обаче добави, че ще изкаже личното мнение за сдаването на властта от Бойко Борисов: "Вие доказахте, че сте силен, а не силов политик, г-н Борисов, като създадохте условия отново народът да бъде чут".

Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май заяви, че се надява служебният кабинет наистина да направи едни честни избори. Райков обясни, че служебното правителство ще разчита изключително много на приемствеността. Той заяви, че в бюджета, приет от мнозинството на ГЕРБ, ще се търсят възможности за повишаване на стандарта на живота на българите.

Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май изрази надежда, че неговият екип ще бъде работлив, а не бъбрив. "Той ще има комуникационна култура с медиите, но той трябва да бъде оставен да работи. Държа да кажа, че ние можем да управляваме и ще управляваме без парламент, без собствен бюджет, но не можем да управляваме без доверието на хората", каза още той. Райков се обърна към медиите и ги помоли да помагат, а не да пречат на работата на служебния кабинет.

Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май представи лично членовете на служебния кабинет.

"Вицепремиерите ще бъдат гръбнакът на това правителство", каза Райков. "Изборът на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, вицепремиер и министър на регионалното развитие, е естествен", според него. "Нейната професионална биография минава през 13 години работа в държавната администрация", каза той.

Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013 ще бъде вицепремиер и министър на труда и социалната политика. "Нейната кандидатура беше най-високо оценена от експертите в труда и социалната политика", поясни служебният министър - председател.

Илияна Ценова, вицепремиер и министър по управление на европейските средства. "Това е един уникален инструмент за подкрепа на икономическия растеж в България", каза Райков.

Ген. Петя ПървановаПетя Първанова Петя Първанова министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков от 12 ще бъде министър на вътрешните работи. Той определи избора на Петя ПървановаПетя Първанова Петя Първанова министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков от 12 за исторически и поясни, че тя има изключителна биография.

Драгомир ЙордановДрагомир Йорданов Драгомир Йорданов е министър на правосъдието от 12 март до 29 май 2013 г.   Драгомир Йорданов е ще бъде министър на правосъдието. "Той е магистрат, но и обучаващ магистратите. Едва ли може в този момент да има по-подходящ министър на правосъдието, който трябва да поддържа баланса между изпълнителната и съдебната власт – принципът, на който много държа", каза Райков.

Служебният премиер представи и проф. Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин, който ще е министър на земеделието и храните. По думите му, той е уважаван сред чужди и сред свои. "Залагаме на него този изключително важен за ЕС ресор", каза Райков.

Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов ще е министър на финансите. "Това е ключов човек в това правителство. Авантюри няма да предприемаме. Ще търсим по-социален подход, ще търсим резерви в бюджета такъв, какъвто е. Няма да създадем предпоставки за срив, защото всяка авантюра ще бъде платена от най-уязвимите и трябва да мислим за тях", каза Райков.

Кристиян Кръстев ще бъде министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. "Респектиращ е фактът, че той заема ключови позиции на изключително млада възраст",изтъкна Райков.

Проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден е министър на образованието, младежта и науката. "Той е изключително уважаван представител на академичната ни общност. Той ще отговаря за стабилността и устойчивото развитие в сферата на образованието", каза служебният премиер.

Полк. проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. ще бъде министър на здравеопазването. "Той е уважаван представител на това съсловие. Това е логичен избор", каза Райков.

Петър СтойчевПетър Стойчев Петър Стойчев е министър на физическото възпитание и спорта от 12 март до 29 май 2013 ще е министър на физическото възпитание и спорта. "Няма нужда от аргументация, той е просто шампион. Като българин не мога да не се гордея с неговите постижения", заяви  служебният министър - председател.

Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство. Доц. д-р Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за, министър на отбраната. Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май е министър на културата. Юлиян Попов е министър на околната среда и водите.

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на ще е министър на икономиката, енергетиката и туризма. "Той е възпитаник на Харвард. Тясната му специалност е в областта на конкурентоспособността. Ще работим по темата за монополите изключително сериозно", каза Райков.

"Ние не сме партийно правителство, но не сме антипартийно правителство", каза още служебният премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май на церемонията по приемственост на кабинета в оставка и служебното правителство. Райков благодари на екипа на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„Искаме да направим към Министерски съвет един изборен борд, в който с политическите партии да имаме конструктивен диалог, за да имаме демократични избори, да няма никакво съмнение относно самото провеждане”, добави Райков.

Той посочи, че е провел разговор с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който го е направил оптимист.

„Още днес ще потърся контакт за установяване на подобен диалог с ръководителя на втората политическа сила и със следващите. Ще търсим начин да се отворим към мнението на хората извън партийните среди, част от протестиращите и голямото мнозинство”, каза още Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4399 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
boqn

2013.03.14 | 10:28

15
Правителството на Борисов беше такава трагедия, че не е възможно това да е по-зле.
4OKO

2013.03.14 | 10:27

14
TEZI sa ANIMACIONNI geroi.....BYDA gi komandva s distancionnno,rytera e MIKI MAYS........absoluten CIRK.

2013.03.14 | 10:27

13
Трябва спешно да вдигнем народа на протести против Президента-слуга и личен агент на генерал Стоимен Стоименов, който уж му е съветник по сигурноста , престъпния главен прокурор,продължаващ да прикрива всички престъпления на Мухобройко и Цветанов и това престъпно временно правителство, съставено от втория ешелон на ГЕРБаджийските подлоги и западните корпорации. Новият премиер е сътрудник на свърхсекретния щат на РУМНО и вербуван като агент на DGESE, след като французите го залавят на летище Орли да пренася огромни недекларирани суми, ползвайки дипломатическия си статус. Какво друго да се очаква от един престъпник, продал дори родината и народа си. Именно Райков заявява и с думи на практика денонсира споразуманието за изплащане компенсации на българите от Беломорска Тракия като заявява, че България няма претенции към Турция и не иска да обвързва подобни казуси с членството на Турция в ЕС. Сотир Цацаров не само отказва да образува предватрително производство за разследване на престъпленията на Мухобройко, но и отказва да разследва кой е издал заповедите да се изготвят досиета на всички по-активни протестиращи, да се подслушват и изнудват и да се заведе дело срещу този, който е разпоредил да бъдат нарушени правата и личната свобода на българските граждани. Трябва да искаме оставките на всички тези престъпници и съд за техните престъпни деяния и бездействие. Цацаров е открит слуга на Цветанов, който го държи с компромати за неговите деяния в Пловдив и хилядите недвижими имоти, придобити с негово съдействие. Назначен е с личната протекция на другия пловдивски престъпник- Красимир Гергов, което показва, че двете престъпни крила на ГЕРБ и БСП са от един и същ цирк.Трябва да ги пометем и да ги съдим, а не да се самозапалваме в знак на протест срещу техинте престъпления. Само така ще успеем да си извоюваме свободата и върнем достойнството и бъдещето на народа си. Престъпна продажна сган! Всички те трябва да бъдат съдени заедно с техните чуждестранни и вътрешни тайни кукловоди. Да организираме народа и да се вдигаме. Явно без малко кютек по мазните задници на тези продажни престъпници и мерзавци няма да стане нищо и те ще продължат да ни яхат,грабят и убиват като нагло ни се смеят в лицата ! Крайно време е да спрем тази гавра на властимащите-българоубийци с народа!

2013.03.13 | 19:15

12
Свобода за делфините от аквариума!

2013.03.13 | 19:15

11
Ако няма червени ще е работлив.

2013.03.13 | 19:15

10
хи хи мерси за житото сложи ли му смлени орехчета ?
1

2013.03.13 | 19:15

9
Гаден потомствен комунист - смърт за вас , тоя народ кво чака още , видя се че нищо няма да се промени докато народа не ги избие тези червени паразити .

2013.03.13 | 19:15

8
Новото служебно правителство на герб...
ЗЛАТНАТА БКП ЛЪЖИЧКА В УСТА

2013.03.13 | 19:14

7
Когато игра преди 1989 година в Сирия заедно с НАТАН МЛАДЕНОВ в Българското посолство на покрива бяхте комунисти.сега пръв демократ от Отворено общество??? Що се не застреляш бе Райков???
кого лъжеш райкOOF?

2013.03.13 | 19:14

6
Кого лъжеш бе мълчаливо турско мекере? Нали ти отрече турския геноцид от 500 години и лапаш на ДПС!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини