Станишев: МВР беше превърнато в политически щаб на ГЕРБ

  • 14 март 2013 13:20

  • 3800
  • 38
Станишев: МВР беше превърнато в политически щаб на ГЕРБ
©

Председателят на БСП и на Партията на европейските социалисти Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на призова за освобождаването на всички политически кабинети в министерствата, работили с предишното правителство.

Това той заяви в Брюксел, цитиран от БТА. Станишев уточни, че така е било правено от служебните премиери у нас досега. По неговите думи това би било гаранция, че служебното правителство ще бъде независимо. Според него досега МВР е било превърнато "в политически щаб на ГЕРБ". Според Станишев досегашните областни управители и сменените полицейски ръководства по места не са гаранция за честни избори. Той определи директора на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна като "гръбнака на политическата полицейщина на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и изпълнител на неговите лични политически поръчки". Станишев изрази сериозни притеснения от "оставането на скандални личности като зам.-министър Светлана Боянова" в Министерството на земеделието и храните, което определи като "замитане на следите, на корупционните практики и на грабежа в това министерство". Станишев призова служебното правителство да каже каква е истината за състоянието на бюджета, да се знае какво е наследството. Фирмите са съсипани, болниците са във фалит, държавните предприятия са източени, контрабандата е достигнала неимоверни размери, добави той. Ако служебното правителство иска да е почтено към хората, трябва да каже какво е наследството, заяви Станишев.

Той уточни, че отношението на социалистите към служебния кабинет ще се формира според неговите действия, както и че настоящото правителство ще може да разчита на подкрепа за разумни действия. Хората се отвращават от политика, политици и институции, не виждат някой да се грижи за тях. Единственият незасегнат от кризата сектор е банковият, това не е нормално. Няма страна, предприемала само ограничения на разходите, която да е постигнала растеж, допълни Станишев. Според него кризата у нас и в останалата част на ЕС се задълбочава заради политиката на европейската десница. Дясната политика не дава отговор как да се излезе от кризата - България е пример, икономиката беше сгазена от монополи, това доведе до гигантско обедняване на хората, коментира той.

По неговите думи самозапалванията са израз на огромна вътрешна болка в десетки хиляди граждани. Хората излязоха на протести не само заради цените на тока, а защото нямат впечатлението, че институциите са подотчетни и някой прави нещо за тях. Цялата власт се концентрираше в едни ръце. Когато имаш монопол във властта, имаш монопол в икономиката, това е най-добрата предпоставка за тотална корупция, коментира Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3800 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
sss

2013.03.15 | 15:25

38
OOO ПЕДЕРУНГЕЛ, ОП ИЗВИНЯВАМ СЕ,БИСЕКСУАЛНА ИЗМЕТ ЗАЩИТНИК НА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ
Zeitgeist

2013.03.15 | 14:29

37
Г-н Станишев, Вие оставихте наследство за едно поколение напред! Починете малко, дайте ни да си поемем малко въздух. Ако видя, че държавата тръгва да изплува, обещавам да гласувам за Вас, за да подпишете някой друг заробващ ни договор за суми по-големи от външния ни дълг! Поздрави!
ГРЕЗДЕЙ

2013.03.15 | 14:29

36
Хайде стига вече. Ще ви кажа накратко какво ще стане. Тоя, "интелигентният", ОЩЕ ОТСЕГА ЗНАЕ, ЧЕ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ!!! Затова черният пиар не секва. Няма друга причина. ГЕРБ също направиха грешки - например съвсем подминаха пенсионерите (а трябваше като комунистите да ги изчеткат малко), не разследваха докрай корупцията, назначаваха "калинки" и т.н. Обаче, като се огледа човек на изборите, ГЕРБ ПРОСТО НЯМА АЛТЕРНАТИВА. С ТЕЗИ ЛЕКИ КОРЕКЦИИ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ОЩЕ ДВА МАНДАТА. Тройната коалиция няма да остане доволна от резултатите и затова изборите отново няма да са "честни". Бойко се връща - факт. Може да не е най-доброто решение, но друго просто няма. Помнете думите ми.
Реалист

2013.03.15 | 14:27

35
Наглец на който десният завой е забранен. Приятел с Доган и Местан.
Нирвана

2013.03.15 | 14:27

34
„МВР било превърнато в щаб на ГЕРБ„ , „контрабандата достигнала неимоверни размери„.Някои помнили повремето на кое управление контрабандно напускаха страната влакови композиций с петрл за Югославия и повярваите,че тогава контрабандно се изнасяха и внасяха много други неща,по този начин забогатяха много хора а също и министри.Така че е меко казано смешно твърдението на Станишко.Искам също да припомня на непомнещите че по време на управлението на същият Станишко МВР служеше за зборен пункт на видни босове котрабандисти с неговият министър Р.П.А сега направете си извода сами.

2013.03.15 | 11:39

16
тия с цистерните за Югославия командват и Бойко Борисов бе тъпанар Герберски от 1989 и в момента България се управлява от едни и същи хора неможе ли да го разберете това веднъж за винаги

2013.03.15 | 14:26

33
ТОТАЛНО ЛЯВА РЕЗБА! ЗАБОГАТЯЛ И ЧРЕЗ АФЕРАТА ХОХЕГЕР .
m-da

2013.03.15 | 14:26

32
Станишев е пич!
Рууни

2013.03.15 | 14:26

31
Да бе ама предин заплатите се вдигаха, а сега - дедов....
Колеца

2013.03.15 | 14:25

30
Контрастът между оня тъпоглавец с три думи в речника Бойко и Станишев е гигантска. БСП е по-добрият вариант от ГЕРБ и със сигурност по-безопасния
кари

2013.03.15 | 14:25

29
Тия дето гласуват за мутри и продажници, защото нямало по-добра алтернатива трябва да бъдат запрещени в лудницата. Там да има се налива мозък венозно,докато не почервенеят

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини