Проф. Константинов: Заем от 5 млрд. евро ще оправи нещата в България

  • 14 март 2013 07:31

  • 1596
  • 1
Проф. Константинов: Заем от 5 млрд. евро ще оправи нещата в България
©

Парламентът трябва да гласува допълнителни правомощия на служебния кабинет.

Това заяви Димитър Гочев, бивш конституционен съдия, в студиото на сутрешния блок на TV7. Служебното правителство може да работи до съставянето на нов кабинет. Ако това не се случи в следващия парламент, Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май ще продължи да бъде премиер. Вижте последните събития в Белгия. Същото важи и за България, но дано това да не се случва, обясни той. Аз лично познавам Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май и той има голям опит в дипломацията. Това обаче не означава, че той ще може да бъде добър министър-председател. Аз искрено му пожелавам да се справи с трудните задачи. Ще видим, каза Гочев.

В студиото беше и проф. Михаил Константинов, който беше на мнение, че новото правителство трябва да изтегли заем. 5 млрд. евро ще оправят положението в България. Положението не може да стане като в Гърция. Гърците взимат по 5 млрд. евро всеки ден. С тези пари ядат, пият и танцуват сиртаки. Нека да дойдат икономистите и да ми обяснят, защо е толкова тежко положението. Няма такова нещо. Нещата са под контрол, категоричен беше той. Щом от БСП ми искат оставката, значи си върша работата. Тези хора не ме притесняват. Щях да се притесня, ако ме бяха похвалили. тогава вече щях да си взема шапката и да напусна. По глупави поправки в избирателния закон от тези, които направиха БСП през 2009 година, аз не съм виждал, обясни Константинов. Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май е страхотно попадение. Трите вицепремиерки също са много добър избор. Нормално е в правителството да има хора с опит, говоря за бившите зам.-министри. Не може във властта да влязат само лица, които нямат никакъв опит в управлението на страната, заяви Константинов.

В следващия парламент ще влязат между 4 и 6 партии. Има голяма вероятност в него да присъстват и независими кандидати. Искам да обясня на младите момчета и момичета, които протестират, че са им необходими 16 000 гласа, за да вкарат някой в парламента. Българската изборна система в момента е смесена и това допуска избора на мажоритарни кандидати. За целта трябва да се направи инициативен комитет и да се съберат приблизително 5 000 подписа. Необходими са и 7 000 лева, които после се връщат при определени условия, обясни Константинов. Моят съвет към протестиращите е да се захванат моментално с тази работа и да започнат да се кандидатират. Новото правителство не може да изчисти мъртвите души от избирателните списъци

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1596 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.14 | 10:15

1
Лъжи и пак лъжи - никакви заеми не ще ни оправят положението, а даже напротив - ще ни заробят още повече, но то това е и целта! Пак пари на заем неясно за кого, ясното е само, че целия народ ще ги връща с лихвите - не благодаря!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини