Служебният кабинет на Марин Райков заработва от днес

  • 13 март 2013 07:05

  • 2339
  • 12
Служебният кабинет на Марин Райков заработва от днес
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще назначи с указ от 13 март служебен кабинет с министър-председател Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В 10.00 часа в Министерския съвет ще се състои церемонията по приемственост на кабинета в оставка и служебното правителство.

Новият служебен министър на културата Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май ще бъде посрещнат в Министерството на културата, веднага след приключването на церемонията за встъпване в длъжност на служебното правителство. След края на събитието министърът на културата в оставка Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и министърът на културата в служебното правителство Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май ще пристигнат заедно в зала „Колегиум” на 6-ия етаж в Министерството на културата.

От 10.30 часа в Централно фоайе на Министерство на земеделието и храните министърът в оставка д-р Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на ще предаде кабинета на служебния министър на земеделието проф. Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин.

От 11.00 часа в зала „Тържествена” в Министерството на отбраната ще се състои официалната церемония по предаване и приемане на поста „министър на отбраната”. Досегашният министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март ще предаде поста на Тодор Тагарев, министър на отбраната в служебното правителство.

От 11.00 часа в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията министърът в оставка Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета ще предаде управлението на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на новоназначения служебен министър Кристиян Кръстев.

Около 11.00 часа в залата на IV етаж в Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще се проведе церемония по предаване на поста министър на регионалното развитие и благоустройството. Досегашният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена ще предаде поста на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, която освен министър, става и вицепремиер.

От 11.00 часа в сградата на Министерството на труда и социалната политика на ул. „Триадица” 2, във фоайето на етаж 2 ще се състои церемония по предаването на министерския пост в Министерството на труда и социалната политика. Досегашният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко ще предаде поста на Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013, която ще бъде вицепремиер и министър на труда и социалната политика.

В 11.30 часа в сградата на Министерството на здравеопазването на пл. „Света Неделя” № 5 ще се състои официалната церемония по предаване на поста от министъра в оставка Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, на новия министър на здравеопазването в служебното правителство проф. д-р Николай Петров.

От 11.30 часа в сградата на МИЕТ на ул. „Славянска” 8 ще се състои церемония по предаването на министерския пост в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Досегашният министър Делян Добрев ще предаде поста на Асен Василев, новия служебен министър.

От 12.00 часа в Министерството на финансите за предаването на властта от вицепремиера и министър на финансите в оставка Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи на министъра на финансите в служебното правителство Калин Христов.

От 12.00 часа в централното фоайе на Министерството на вътрешните работи ще се състои официалната церемония за предаване и приемане на поста „министър на вътрешните работи”. Досегашният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа ще предаде поста на Петя Първанова, новия служебен министър на вътрешните работи.

С друг свой указ държавният глава ще разпусне парламента от 15 март и ще насрочи предсрочните парламентарни избори на 12 май.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2339 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
даааааааааааааа

2013.04.30 | 13:29

12
Б-е отбора на Народната Милиция . . .

2013.04.30 | 13:29

11
Замазаха следите на Герб а сега ще приемат щафетата на чисто.
pen4o

2013.04.30 | 13:25

10
Служебното правителство е тъмночарвено – членовете му са наследници на Гогов, Газдов и бригада Чавдар. Работели са за СИНЬОТО БКП, и за храбрия дървосекач Симеон Борисов Фердинандов. Предани са до смърт на Бойко, верени са на Народната Милиция и на КГБ. Пази Боже България от ПАМПЕРСА на Републиката – Росен !
име

2013.04.30 | 13:25

9
Райков ще се окаже много силен човек на президента.
Просветен!

2013.03.20 | 15:00

8
По принцип трябва да ни управляват хора, които вярват в Господ и са най-вече християни и държат на християнските ценности и на библията. Ей тогава ще се оправим. Такова правителство беше ГЕРБ и вървяхме нагоре! Ама лукавия не спи и атакува...ГОСПОДИ, БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ И НЕКА ХОРАТА ПАК ГЛАСУВАТ НА ИЗБОРИТЕ ЗА НАЙ-ДОБРИТЕ - ГЕРБ И ДОКОСНИ СЕГА СЪРЦАТА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ДА РАБОТИ ЗА БЛАГОТО НА БЪЛГАРИЯ ДОКАТО Е НА ВЛАСТ!! АМИН! ДА БЪДЕ ТВОЯТА ВОЛЯ!

2013.03.20 | 14:59

6
ГЕРБ и Бойко Борисов вярват само в един бог и неговото име е Мамон-демона на парите!!!Народа се беси,застрелва и самозапалва,старци умират от глад,а даже и клошарите вече няма да ровят по кофите за храна ,защото ГЕРб приеха закон ,който забранява изхвърлянето на храна в кофите за смет-засега на ресторантите ,скоро и на домакинствата.Тия мръсници вместо да изгонят ЕРП-тата и Дънди Прешъс,които изнесоха 100 тона злато от България и ни оставиха 2,взеха 2 милиада заеми на наш гръб-СЕГА се готвят за избори с помоща на марионетното служебно правителство на ТИМ,пардон ГЕРБ.Ей хора осъзнайте се!

2013.03.13 | 16:56

2
Не е истина какви книжници ,фарисеи и лицемери са се навъдили по формите да хвалят агент Буда.Вече и за цъковни люде се представяте от бившия 1ви отдел на ДС,срам нямате.
Арес

2013.03.20 | 14:59

7
Поредните избрани хора от Хамериканците ни управляват. Нямам думи вече. Каква наглост, какво безочие. Всички събрани от цяла Европа, но не и от нас. Е, какво очаквате да направят тези? За 2 месеца ще си направят някоя далаверка и ще си ходят.
13

2013.03.18 | 00:40

5
Абе вижте добре снимката ---Роско как му се плези...

2013.03.13 | 16:57

4
пак хора на гроб
Откачащ

2013.03.13 | 16:56

3
Абе~верно ли тоа е мека китка...
13

2013.03.13 | 11:02

1
Юлияноооо....!!! Тия двамата се онождат...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини