Дянков: В най - добрия случай "Бургас - Александруполис" ще се изплати за 65 години

  • 12 март 2013 11:43

  • 1154
  • 0
Дянков: В най - добрия случай "Бургас - Александруполис" ще се изплати за 65 години
©

В най - добрия вариант проектът „Бургас – Александруполис” ще се изплати за 60 - 65 години, което е твърде много, за да е финансово изгоден за страната, заяви финансовият министър в оставка Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи на заседание на икономическата комисия.

Комисията  обсъжда денонсирането на споразумението за изграждането на петролопровода "Бургас – Александруполис". „Гледната точка на Министерството на финансите е чисто финансова и се гради на протокола от общото събрание на акционерите по проекта от 2009 г., когато се посочва от трите страни, че по начина, по който проектът е замислен, не е осъществим и е неприемлив за банково кредитиране.
Руската страна казва, че не може да гарантира повече от 2 - 2.5. млн. тона петрол, заяви Дянков. По думите му, и досега няма ОВОС по проекта.
Депутатът от ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на заяви, че този законопроект е икономически неизгоден за страната и подкрепя денонсирането на споразумението.
Депутатът от Коалиция за България и бивш енергиен министър Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в попита Дянков: „Никой ли не ви обясни, че проектът е предимно политически? Този проект щеше да подобри инфраструктурата, щеше да намали екологичните рискове в региона, не да ги увеличи. Русия не се отказва, Гърция не се отказва, отказваме се ние – единствената страна, която има икономическа изгода от проекта”.
„Трябва да разберем чисто географски до кои държави се намираме по-близко и до кои по-далеч. Трябва да има баланс на интересите и на първо място да гледаме какъв е нашият интерес”, заяви депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини