ДПС иска най - късно на 13 март да има вече служебен кабинет

  • 07 март 2013 19:51

  • 1167
  • 3
ДПС иска най - късно на 13 март да има вече служебен кабинет
©

"Добре е президентът да не се бави и най-късно на 13 март да е издал Указ със служебен кабинет", обяви в Разград лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, предаде "Стандарт Нюз".

В движението не са наясно какво е имал предвид Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, когато се оплакал, че отсвирват кандидатите му за премиер. "Аз не съм чул публично предложени имена. С ДПС не е съгласувано никакво предложение. Ние и не искаме никой да търси нашето съгласие, но щом се говори за "отстрелване", значи някому са били известни намеренията на президента или той ги е съгласувал", коментира Местан.

В ДПС искат и очакват бъдещият служебен кабинет да не е свързан с партийни централи и с участвалите във властта. "Ако следващата сряда нямаме ново правителство, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г може да свика министерския си съвет и да се обяви за либерал, както вече заяви, че става ляв. В семейството на либералите обаче той няма да може да влезе, защото г-н Греъм Уотсън няма до го приеме в нашия Алианс", иронизира Местан.

На предстоящите избори ДПС няма да се впуска в авантюри и да влиза във властта заради самата власт. "Ние ще имаме отношение само към управление с ясна програма, което се крепи на широко политическо съгласие. България не може да си позволи италиански сценарий, който ражда перманентни кризи", категоричен бе Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

В движението считат, че следващите управления трябва да дискутират всички проекто закони и намерения на изпълнителната власт с гражданството преди те да станат факт. "Само така ще се постигне баланс в полза на публичния интерес и няма да се провокира гневът на гражданите, който в момента справедливо се излива на улицата", коментира ДПС-лидерът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1167 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.03.09 | 11:31

3
A пък аз искам вече изобщо да не ви виждам в парламента!

2013.03.09 | 11:31

2
агента -комунист стига си давал акъл,вас ви знаем

2013.03.09 | 11:30

1
6to ne zemete da si odite pri maikavi tam da iskate

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини