Плевнелиев не може да намери министри

  • 25 февруари 2013 21:27

  • 6998
  • 42
Плевнелиев не може да намери министри
© Булфото

Броени дни остават до назначаването на служебно правителство, а президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното не може да си намери министри, пише "Труд". Причината - голяма част от поканените отказват с мотива, че не желаят да носят отговорност за стореното от ГЕРБ заради два месеца съмнителна слава.

Друга част от обсъжданите имена президентът отхвърлял сам, защото му били твърде приближени и обществото можело да го държи по-късно отговорен за действията им.

Едната група от близки до президента хора, които вече са отхвърлени от самия него, е всъщност т.нар. кръг "Капитал". В него освен бизнесмена и издател Иво Прокопиев влизат банкерката Цветелина БориславоваЦветелина Бориславова Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав, уволненият министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко и вицепремиерът в двойна оставка, но още не освободен от парламента, Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи

За четиримата от няколко месеца се говори в парламента, че ще правят партия с благословията на държавния глава. Дори били потърсили контакти с един от депутатите на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, за да им прокара законодателна инициатива. Тяхната номинация в служебно правителство обаче не само би прехвърлила негативи към Плевнелиев, но и ще разгневи ГЕРБ.

Засега президентът неохотно подхождал и към плана да сложи свои секретари в изпълнителната власт. Един от вариантите е Екатерина Захариева, главен секретар в президентството, да стане премиер, а началникът на кабинета на държавния глава Цветлин Йовчев - вътрешен министър.

Част от секретарите на "Дондуков" 2 били разпределени за титуляри в правосъдието, труда и социалната политика и други министерства. Тяхното издигане обаче ще означава, че Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното носи персонална отговорност за работата им. Тъй като служебното правителство в най-добрия случай няма да свърши нищо съществено, президентът не желаел да поеме отрицателните оценки към него.

Все пак можело да прибегне и към доверените си хора в президентството, защото до момента получавал само откази. Вече двама банкери са дали отрицателен отговор на оферта за премиер, научи "Труд". Като спасителен вариант се обсъждал дори политологът Иван Кръстев, въпреки че било сигурно, че няма да приеме.

От прессекретариата на президентството потвърдиха вчера, че съставът на бъдещото служебно правителство никак не е готов. "Ако беше готов, щеше да бъде обявен", коментираха оттам. С тези думи отказаха и да отговорят на въпроса кои имена се обсъждат за министерските постове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6998 42

Свързани новини

Коментари 42

Добави коментар

2013.02.26 | 19:51

42
Другари, Герб дойде на власт, защото вие се изчерпахте, също и коалиционните ви партньори. След това вместо да се реформирате вие поехте по пътя на реакционната идеология от най-долно качество. Добре знаете до какво води това. Но основният проблем си остава, че вашите водачи не са социалисти, а са си живи боляри, аристокрация, а лидера ви няма един ден трудов стаж, освен като шеф на партия. Комунистически принц така да се каже хахахахахаа

2013.02.26 | 19:51

41
АКО УСПЕЕТЕ ДА ВЛЕЗЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА ПО ВРЕМЕ НА ВТОРИЯ МАНДАТ НА ГЕРБ, А ВИЕ ВЕРОЯТНО ЩЕ УСПЕЕТЕ, ТО ПОЛЗВАЙТЕ СИ ВРЕМЕТО РАЗУМНО ЗА ДА ИЗГРАДИТЕ ЕДНА МОДЕРНА ЛЯВА ПАРТИЯ ПО ФРЕНСКИ ИЛИ СКАНДИНАВСКИ МОДЕЛ, ПО ДОБРЕ ПО ФРЕНСКИ. НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ И ОСОБЕНО С АНАДОЛСКИ СМЕШНИЦИ. ПАГУБНО Е И ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ ИЗОБЩО. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ЛЯВА ПАРТИЯ ЗА БАЛАНС, НО НЕ ОТ НЯКОЯ ТАЛИБАНСКА КОТЕРИЯ, А ОТ СОЦИАЛНА ПАРТИЯ. И СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ ОРТОДОКСАЛНИЯ КОМУНИЗЪМ, ТОЙ НА ТЕЗИ ШИРИНИ САМО ВРЕДИ.

2013.02.26 | 19:51

40
Прост и нагъл гербераст

2013.02.26 | 19:51

39
Защо Станишев отказа мандата? Ами защото ако беше приел още на другият ден щеше да има огромна тълпа протестиращи против него и комунизма. И този път наистинащяха да са 100 хиляди в София а може и повече. С Местан проблема е сходен, с тази разлика, че изобщо нямаше да стигне до министерския съвет например.

2013.02.26 | 18:35

38
Това което е важно да знаете, може да си го запишете в тефтерчетата, ако имате такива е, че комунистическата идеология и символика вече не обществено приемлива. Народа и тури кръста така да се каже. Сами виждате, че на протестите се носят единствено патриотични и национални символи. От тук насетне всеки опит да се пропагандира комунизма ще прилича на опит да се възкресява мъртвец, а хора рационалисти като вас, добре знаят, че това е абсолютно невъзможно.

2013.02.26 | 17:36

5
Ако всички бяха като теб, още щяхме да живеем в пещери.

2013.02.26 | 18:35

37
царския кръг, т. нар Капитал, финансиран от ДС и ген. Лщбен Гоцев, се отдръпва, а? ще го разкъсат:)))
do 51

2013.02.26 | 18:35

36
много, много си прав
Бонд

2013.02.26 | 18:34

35
До 35-Прост и нагъл червен боклук. Протестиращите в София,Пловдив и Варна трябваше първо да отидат пред централите на БСП, ДПС и НДСВ, защото ЕРП-тата бяха дарени от Лидия Шулева-много къса памет имат подлогите на червените.
Име

2013.02.26 | 17:59

34
Значи Прокопиев и Бориславова са близките на президента.

2013.02.26 | 17:43

33
КОГАТО Е ЗА ЛАПАНЕ МОГАТ. ДА РЕВАТ ПРОТИВ БОРИСОВ МОГАТ, ОБАЧЕ ДА УПРАВЛЯВАТ НЕ МОГАТ. ЧЕРВЕНИ МАЙМУНЯЦИ.

2013.02.26 | 17:43

32
АМИ ДА НЕ КАНИ КОМУНЕТА. САМО ТЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ ГЕРБ Е СТОРИЛ ЛОШИ РАБОТИ. ДА ПОКАНИ НОРМАЛНИ ХОРА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини