Лютви Местан: Няма да съставяме правителство

  • 25 февруари 2013 15:41

  • 3724
  • 28
Лютви Местан: Няма да съставяме правителство
©

ДПС няма да прави опит за съставяне на правителство и няма да участва в ничий друг такъв опит. Това се посочва в позиция на лидера на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, публикувана на интернет страницата на движението.

На министър-председателя му отива да бъде една идея по-отговорен. Вместо това - той става все по-неадекватен. След като четири години държеше еднолично цялата власт и продължава да я държи, изглежда, му се е приискало да играе опозиция на собственото си управление, но няма как да му се получи, се казва в позицията.

Изчерпан е не само той и кабинетът му, но и парламентът, в който има мнозинство. Независимо от това той, разбирайте и партията му, носят еднолично цялата отговорност за тежката социална криза. Затова ДПС ще върне мандата на президента още не в деня, а в мига на получаването му, се казва в позицията.

Припомням на министър-председателя в оставка, че в първите дни на мандата му той беше достатъчно смел да отиде отвъд границата ни с Гърция, за да се яви пред протестиращите от гръцка страна, които бяха блокирали контролните пунктове на българо-гръцката граница. Питам се къде е сега г-н Борисов и къде е неговата смелост? И като не се яви пред протестиращите български граждани, къде е доблестта му? Ако тази категория му е непосилна, къде е отговорността му на човек, който държи цялата власт?

Няма как да заработи и сценарият му за пореден път да се опита да прехвърли отговорността върху други политичeски сили, заемайки парадоксалната позиция да се яви опозиция на себе си - ще рече на собственото си управление.

ДПС няма да прави опит за съставяне на правителство и няма да участва в ничий друг опит да се състави Кабинет, но сме готови да поемем пропорционално своята отговорност за приемането на необходимите актове на Народното събрание преди неговото разпускане, които биха помогнали за решаване на належащите проблеми на българските граждани, се казва в позицията на Лютви Местан.

Последвайте канала на

3724 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
ажогтнлрп

2013.03.05 | 16:51

28
Добре бе аланколу, за какво ревахте толкова време като вдовици, а не оставихте това правителство до си работи до месец май. За какво Ви са избори ни в туй, ни в онуй време. Същото се онтнася и за бъсъпъ.
rezaka

2013.03.05 | 15:53

27
zakakvo vie da svormirate pravitestvo.ostavetegi tezi gladni mijki da se izyadat
КУКЛУСКЛАН

2013.03.05 | 15:53

26
Лютви Местан: Няма да съставяме правителство...Де тоя късмет де, нямате си на представа как тръпна в очакване да направите правителство.А какво ще се случи сами можете да се досетите.
Атака

2013.03.05 | 15:52

25
Волен винаги е бил прав,ако сега не го послушаме много ще сгрешим.Видяхте ли калко са нагли кърлежите не пускат кокала и съсипаха България.Хора само Волен Сидеров може да ни спаси за да изрита монополите,да вкара в затвора всички политици които са управлявали и разпродали родината ни,ще сложи край на циганската свободия

2013.03.05 | 15:52

24
САМО ВОЛЕН И КРАСИ.СМЪРТ ЗА МАФИЯТА,МРЪСНИТЕ МАНГАЛИ И ЧИТАЦИ.СМЪРТ ЗА ДПС
111

2013.03.05 | 15:51

23
То не трябва много акъл да плюете само и да злорадствате,ма като трябва да свършите нещо за държавата и хората не искате и да чуете!Само чакате пари и далавери да падат!
Асанчо

2013.03.05 | 15:51

22
ДПС не бива да се навира между шамарите,навирайки се ние електоратът отнасяме тоягите,дори и от силовите институции,т.е.животът ни се затруднява,като ни глобяват за нарушения,където други няма да бъдат глобявани.Два пъти ходих,да се лекувам до София,и на двата пъти отнесох глоби,два пъти ходих до Стара загора и на двата пъти,пак бях издебнат."К"номер,няма начин не е случайно?!
комунист=престъпник

2013.03.05 | 15:50

21
БКП=БСП=ДПС=крадци, лъжци,престъпници, манипулатори и предатели
Fuck BSP,DPS,Kostov i sekvi drugi bandiugi

2013.03.05 | 15:50

20
Местан,пионка на Доган,ви иба майката
българин

2013.03.05 | 15:50

19
Бе те тез са си плюли в устите със СерГей- чо. Явно PR-а им е един и същ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини