Местан: Интеграцията на малцинствата в България куца

  • 16 февруари 2013 19:07

  • 4099
  • 38
Местан: Интеграцията на малцинствата в България куца
© Булфото

Демокрацията е ежедневна грижа, а българският етнополитически модел също не може да се възприема като константа, той не е веднъж завинаги установена система, коментира на пресконференция в Смолян лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

По негови думи философията на ДПС относно интеграцията на малцинствата залага на "интеграция на съхранени идентичности". В силовите структури на властта дори не е започнал процесът на интегриране на малцинствата, смята председателят на движението. По негово мнение малцинствата не са представени на високи нива в МВР, армията, съда, прокуратурата, ДАНС, специалните служби. Една истинска демокрация не може да има забранени територии за българските граждани заради техния етнорелигиозен произход, посочи Местан. Според него ДПС залага на модела, при който етническите и религиозните различия, населяващи една държава, се балансират на принципите на идентичността и интеграцията. За да говорим за тази необходимост, значи имаме тезата, че нещо в българската демокрация куца. Категорични сме, че за 3.5 години управление ГЕРБ отклони България от нейното европейско развитие, от нормалното демократично развитие, каза председателят на партията.

Интеграция без съхранени идентичности е философията на възродителния процес, това е асимилация, допълни депутатът от ДПС. Според него моделът на ДПС не залага на квотния принцип, а на осмислена политика на интегриране, която да навлезе в социокултурните отношения в страната. Приоритет на ДПС е следващото управление да обърне по-сериозно внимание на планинските и полупланински райони, да се създаде заетост в тези забравени и от правителството, и от бога региони, допълни Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Той открои като сериозен проблем в Родопите високата безработица.  

Всички ще сме щастливи Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от да води две листи, защото по закон не може да води повече, заяви Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в отговор на журналистически въпрос за издигането на кандидатурата на досегашния лидер на ДПС на предстоящите избори.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4099 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар

2013.02.19 | 22:42

38
Боят настава, тупкат сърца ни - ето ги близо наште душмани. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода - бой за чест и свобода, за мила рода. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. Нека с тоз удар врага да смажем, нека му гордо, братя, докажем, че сме строшили мръсни окови, че сме свободни, а не робове. Че сме строшили мръсни окови, че сме свободни, а не робове. Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода - бой за чест и свобода, за мила рода. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина.
joni

2013.02.19 | 22:41

37
Трябва един Енимехмедов ама с 2 UZI-та истински да Ви дойде на конгреса
потърпевш

2013.02.19 | 22:41

36
Аз съм един от потърпевшите на т.нар. "интеграция". Живея в Южна България. В града съотношението е г/д 50/50 - 50% турци и 50% руснаци, цигани и българи. Тук шанса да си българин и да си намериш работа (да не говорим за по-високите постове) е като да ти се родят тризнаци. Шапка свалям на всеки стачкуващ, борещ се срещу всичко и всеки (монополисти, политици и т.нат.). Дръжте се и продължавайте в същия дух! Скоро и други ще се събудят! Скоро ще станем много.
марин

2013.02.19 | 22:40

35
Куца защото не е в управлението,за да краде.
АК-47 7,62мм

2013.02.19 | 22:40

34
Ей тоя домус Местан и тая шайка мафиоти ДПС нарочно вкарват интриги сред помаците искат да ги отцепят от нас Бях в Смолян и не видях някаква разлика между българи и помаци но хитрите копелета знаят и целенасочено промиват мозъците на най-малките децата тези които нямат спомени и не знаят какви са всъщност това го правят с пари от Туция и Саудитска арабия и не остава много време почти са успели а нашите мутрополитици се правят че не виждат или което е по вероятно вземат пари за да си затварят очите не ни остава друго освен да накажем цялата политическа върхушка на изборите или по-рано да се вдигнем и на сила да им вземем властта

2013.02.19 | 17:22

30
Q IDETE SI SE INTEGRIRAITE TAM KADETO VI E MQSTOTO .NAU4ETE SE DA GOVORITE BULGARSKI I TOGAVA IZRAZQVAITE PRETENCII .

2013.02.19 | 17:23

33
ei pedal

2013.02.19 | 17:23

32
ISPANIQ E BILA 700 GODINI POD MAROKANSKO ROBSTVO . NO TE NE SA POZVOLILI DA IMA MAROKANSKA PARTIQ .

2013.02.19 | 17:22

31
NIE BULGARITE SME MNOGO TOLERANTNI .TURPIM GI S GODINI VE4E DA IM GLEDAME FIZIONOMIITE .
ддддддддддддддддд

2013.02.19 | 17:22

29
Господин Местан. Стига вече с тази интеграция. Интеграция във всичките и аспекти. Когато народът е докаран до положение да мисли единствено и само за покриване на елементарните си нужди и по този начин му е скъсен хоризонтът във всяко едно отношение не можете да говорите за т.нар. интеграция. Това вече отдавна е клише, стана демоде. Още във ранната демокрация в едно със СДС разбихте ТКЗС-тата и оставихте маса народ без работа. Тогава не помислихте ли, че по този начин се върши дезинтеграция. Стана работата - изпуснаха питомното, вече гонят дивото.
:)

2013.02.17 | 19:54

16
Този да ходи да продава семки. Те само се интегрират, тук там, я в някой хидропроект, я в някоя обществена поръчка. По приказки ми приличат на БКП, безпочвени лъжи и парадиране.
Умник

2013.02.19 | 17:20

28
Какво да прилича, та той си е чисто БКП. Интегрирал се е като е писал доноси. Това че по смесените села и паланки турци и българи живеят дружно не го интересува. Той иска да се интегрира в МВР, съд, прокуратура, ДАНС - там, където може да се лапа, да се лъже, да се краде, да се пишат платени доноси.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини