Лютви Местан: Правителството и парламентарното мнозинство са негодни

  • 19 февруари 2013 15:30

  • 1648
  • 14
Лютви Местан: Правителството и парламентарното мнозинство са негодни
©

"Не само правителството, но и парламентарното мнозинство е с изчерпан кредит на доверие", каза на пресконференция председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

„На тази база смятаме, че е невъзможно съставянето на каквото и да е правителство в рамките на 41-то Народно събрание. По тази причина 41-то Народно събрание не може да се използва като параван, зад който кабинетът да скрие собствения си провал и да иска от едно провалено мнозинство да решава някои въпроси като избора на ДКЕВР вместо правителството. Един провален кабинет прехвърля своите отговорности върху едно провалено парламентарно мнозинство”, добави Местан.

По думите му, резултатът е задълбочаване на кризата, агония. „Негодни са както парламентарното мнозинство, така и правителството”, посочи той.

„Предвид тезата, че ако се върви към избори, ще се загуби ценно време от 2-3 месеца, през които трябва да се предложат решения за актуалните проблеми, които извадиха хората на улицата, ние сме готови да участваме при взимането на тези отговорни решения и от това 41-во Народно събрание, но при едно условие – кабинетът да подаде оставка и всички политически сили да поемат ясен ангажимент, че няма да направят опит за съставяне на второ правителство в рамките на 41-то Народно събрание, независимо какво ще бъде то. В това число визираме идеята на Синята коалиция за експертен кабинет, излъчен от 41-то Народно събрание”, посочи Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. „41-то Народно събрание не може да излъчи оттук нататък каквото и да е правителство. Единственото правителство, което може да се състави преди следващите парламентарни избори, е служебният кабинет, назначен от президента на Република България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. След като имаме оставката на премиера, тогава може да има ангажимент на парламента и на опозицията за намирането на решение за актуалните проблеми”, добави Местан.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1648 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
???

2014.12.08 | 15:31

14
1Хора не им вярвайте , БСП и ДПС усетиха , че нямат шанс на изборите и за това са готови на всичко /вкл. масови безредици , вандализъм и кръв/ , само и само отново да се докопат до властта. А после - после вие си знаете - кражби , бандитизъм и заменки , милиарди отишли в офшорки и пр. и пр. /просто си спомнете какво беше по време на тяхното управление и имайте предвид , че сега ще е по-лошо/. ХОРА , МИСЛЕТЕ !!!
mihail

2014.12.08 | 15:31

13
Следващите протести ще са за закриване на анти-българската партия ДПС .НЕ СМЕ ВИ ЗАБРАВИЛИ.
нннн

2013.02.20 | 11:08

12
Вън от България бе. Не ни трябва турска партия.
ц

2013.02.20 | 11:08

11
Потрива ръце мазния педераст-мангал-чорбар. Само чака изборите и да му седнем отново на рязания цигански ... Протестирай бай Ганьо, но и мисли!
кмп

2013.02.20 | 11:08

10
рязания калашник на мехмет мюмюн(доган) пак бълва сажди.марш при прасетата на позитано миндил
ъъ

2013.02.20 | 11:07

9
Мазен нагъл резак и те като теб само за минетчии стават.
смърт

2013.02.20 | 11:07

8
А ти ли си годен,бе,резак с резаците

2013.02.20 | 11:07

7
Млък бе мазна турска брадичка!!!
??????????

2013.02.20 | 10:30

6
Не разбирам защо има недоволни от ДПС?

2013.02.20 | 10:30

5
Боят настава, тупкат сърца ни - ето ги близо наште душмани. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода - бой за чест и свобода, за мила рода. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. Нека с тоз удар врага да смажем, нека му гордо, братя, докажем, че сме строшили мръсни окови, че сме свободни, а не робове. Че сме строшили мръсни окови, че сме свободни, а не робове. Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода - бой за чест и свобода, за мила рода. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина.

Добави коментар

Водещи новини