Димо Гяуров: Обоснованото предположение е повече предположение, отколкото обосновано

  • 07 февруари 2013 07:40

  • 1125
  • 0
Димо Гяуров: Обоснованото предположение е повече предположение, отколкото обосновано
©

Няма държава в света, която само със собствения си ресурс да се справи с тероризма. Убеден съм, че нашите служби работят добре, но е много важно и сътрудничеството с партньорските служби. Това заяви в сутрешния блок на БТВ бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след.

"Не мога да се отърва от чувството за решение, взето от политическа целесъобразност", добави той. Според него състоянието на службите ни не ни позволява самостоятелно да решават задачи от такъв глобален характер. "Степента на сигурност на страната ни зависи от провежданата външна политика. Тя трябва да е балансирана".

Друг бивш шеф на разузнаването - Димо Гяуров, заяви, че вътрешният Цветанов е използвал терминология, която не му е много ясно. Той определи оценката на главния прокурор, че няма достатъчни доказателства за съда, като основателна. "За мен не е тайна, че е имало натиск отвън. Да си припомним, че час след атентата израелският премиер Нетаняху посочи извършителя. Не съм против това да си сътрудничим с чуждите служби, но трябва да отчитаме и собствените си интереси. Според мен обоснованото предположение е повече предположение, отколкото обосновано. Срамно е да се правят такива изявления без сигурни доказателства. Още по-срамно е да изтича в пресата информация за неспазени договорки между институциите", каза още Димо Гяуров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1125 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини