Избраха Слави Бинев за зам.-председател на групата "Европа на свободата и демокрацията"

  • 13 декември 2012 18:02

  • 1073
  • 2
Избраха Слави Бинев за зам.-председател на групата "Европа на свободата и демокрацията"
©

Българският евродепутат Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на бе избран с пълно единодушие за заместник-председател и член на бюрото на групата „Европа на свободата и демокрацията" в Европейския парламент, съобщи „София прес".

От началата на тази година Бинев е начело на опозиционния съюз ГОРД. Пред бюрото на групата Бинев сподели, че от малък, вероятно заради рождената си дата 10декември /датата, на която се подписва Всеобщата декларация за Правата на човека/ и заради свободолюбивия си дух думите „Европа", „Свобода" и „Демокрация" могат да бъдат неговите три имена. „За съжаление, тези думи са изпразнени от съдържание в България" каза Бинев и сподели, че от първостепенна важност за него и ГОРД е именно възвръщането на вярата на българите значението им.

Пред медиите непосредствено след обявяването на решението Бинев каза, че ще води политика, насочена към: подобряването на жизнения стандарт и сигурността на българските граждани и на икономическите субекти, ще гарантира свободата на словото, както и свободата след свободата на словото, борба с корупцията, подобряване на критериите за образование, гарантиране на обективна, независима и ефективна съдебна система, борба срещу монополите, осигуряване на свободни честни избори, зачитане на правата и свободите на гражданите.

В заключение Бинев каза, че може да внесе силен борчески дух в групата на Европа на свободата и демокрацията, както и да допринесе за засилване на влиянието и имиджа й както в ЕП, така и Европейски съюз, но най-вече в България.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1073 2

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2013.02.05 | 11:41

1
Слави ,поведи българите срещу диктатора-Мутра и мафиотската му партия.
44магнум

2013.02.05 | 11:41

2
Слави Бинев и бойко борисовсе мразят от дълго време

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини