Соломон Паси разкритикува Бойко Борисов за визитата в Белия дом

  • 04 декември 2012 16:36

  • 1935
  • 3
Соломон Паси разкритикува Бойко Борисов за визитата в Белия дом
©

Бившият външен министър Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и определи пред Дарик визитата на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Съединените щати като „пропилени възможности" за страната ни. По думите му фактът, че България е била съюзник на Щатите в пет войни през последните 23 години е огромна инвестиция, която оставала неизползвана.

Макар да посочи като позитивен знак за България срещата на министър-председателя с американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и подчерта, че в разговорите не е потърсено съдействие за отпадането на визите, за влизането ни в Шенген, както и за голям стратегически проект със САЩ: „Въпросът за визите. След като имаме такива отлични взаимоотношения между България и САЩ нормално е не България да ходи да убеждава Конгреса, а българският премиер да постави въпрос пред американския президент и след като признава, че сме такива добри партньори, да го помоли да използва влиянието си в Конгреса, за да промени мнението му по отношение на България. След като получихме толкова похвали за блестящото ни справяне по въпросите на световния тероризъм, беше много естествено българският премиер да се обърне към американския президент да каже всичко това в Холандия и дали би се застъпил за българското членство в Шенген".

По думите на Паси Щатите имат лостове да повлияят този процес: „В преговорите, които водихме между 2001 и 2004 година с ЕС, е имало няколко критични случая, в които се обръщахме към САЩ и искахме тяхната подкрепа. Не бих казал, че се изказвам критично, напротив аз се изказвам с много голяма болка по въпроса през последните 23 години. Да си дадем сметка, че през този период България е била пет пъти съюзник на САЩ в пет войни на три различни континента и пет пъти тези войни са били спечелени. Това е огромна инвестиция на България в двустранните ни отношения, която остава абсолютно неизползвана от сегашния министър-председател. Представете си, това е все едно да имате огромна нива, да си купите най-хубавия трактор и да не го пуснете да оре нивата. Това е, което мен истински ме боли. Много съжалявам, че такива визити са пропилени възможни".

Последвайте канала на

Novini.bg
1935 3

Коментари 3

Добави коментар
каката на баткото

2013.02.04 | 18:49

3
а къде беше тиквата мони досега ,като шеф на про Нато в БГ?
гражданин

2013.02.04 | 18:48

2
Браво господин Паси!
maika it

2013.02.04 | 18:48

1
ШИБАН ЕВ*ЕИН

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини