С демонстрации на сили и техника пожарната служба в Ямбол отбелязва професионалния си празник

  • 11 септември 2024 14:35

  • 134
  • 1
С демонстрации на сили и техника пожарната служба в Ямбол отбелязва професионалния си празник
© bulphoto (архив)

С демонстрации на техника и възможностите на специализираните екипи за действия при извънредни ситуации Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Ямбол ще отбележи професионалния си празник – 14 септември. За предвидените инициативи в Седмицата на пожарната безопасност съобщиха от областната дирекция на полицията.

В навечерието на празника на огнеборците са предвидени дни на отворени врати, като в областния град пожарната служба ще посрещне граждани на 13 септември. Всеки желаещ може да се запознае на място със служителите, да разгледа техниката и оборудването, ползвани при бедствени ситуации, през целия ден - от 9:00 до 17:30 часа.

В три поредни дни са планирани демонстрации на тактико-техническите възможности на силите и средствата за реагиране при пожари, катастрофи и бедствия. На 11 септември те ще бъдат проведени в град Елхово на централния площад, от 9:30 часа На 12 септември огнеборците ще бъдат на площад „Демокрация” в град Стралджа, от 10:30 часа. Ден преди празника си, на 13 септември, екипи на пожарната ще направят демонстрации и в Ямбол, от 10:00 до 12:00 часа в базата си на ул. „Преслав” №60.

Седмица на пожарната безопасност в Хасково

От понеделник насам служители на дирекцията са на посещения в детските градини на територията на община Тунджа. Целта е запознаване на децата с правилата за поведение при бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и включването им в тематични игри и състезания. Срещите продължават до 13 септември, включително.

В рамките на Седмицата на пожарната безопасност РДПБЗН – Ямбол обяви и открити телефонни линии за даване на разяснения и информация на гражданите по актуални теми и въпроси, свързани с преодоляването на кризисни ситуации.

Служителите от "Пожарна безопасност и защита на населението" честват професионалния си празник на 14 септември, Кръстовден. Датата е определена през 1995 г. с решение на Министерския съвет, с което е възстановена традицията от Първия пожарникарски събор през 1905 г. за отбелязване на патронния празник на пожарните команди в страната, съобщиха още от областната дирекция на полицията в Ямбол.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
134 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.11 | 14:44

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини