Пожарната служба в Созопол е обновена с нова техника със средства по българо-турски проект

  • 10 януари 2023 15:05

  • 392
  • 0
Пожарната служба в Созопол е обновена с нова техника със средства по българо-турски проект
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Пожарната служба в Созопол е обновена с нова техника, благодарение на средства, осигурени по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция и на инициативността на комисар Николай Николаев, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас. Това заяви Анастасия Колева, експерт в Община Созопол, цитирана от БТА.

 Днес тя участва в Регионалната конференция по проект "Европа в България: Общо бъдеще", който Българската телеграфна агенция изпълнява с подкрепата на Европейската комисия. Регионалната конференция се проведе в Регионална библиотека "Пейо К. Яворов" в Бургас.

Във всички общини във Варненско има създадени доброволни формирования

"Смятам, че реализирахме един успешен проект на община Созопол, както и изграждането на център в Селиолу в Република Турция. Постигнахме добро партньорство, а проектът е номиниран от Министерството на външните работи на Република Турция като изключително успешно международно сътрудничество", посочи Колева. Тя обясни, че проектът е реализиран успешно, финализирани са всички дейности, доставени са специализирани автомобили, специализирано пожарникарско и водноспасително оборудване. 

"И не на последно място, обучението на доброволните формирования в двете общини - както по нашето, така и по турското законодателство имат огромно значение за опазване, защита на природата и за осигуряване на по-добри условия за живот на гражданите. Смятам, че се постигна и едно много добро партньорство по време на изпълнението на самия проект между Пожарната безопасност и защита на населението в област Бургас и службата "Афат" в област Одрин", коментира Колева. 

Мая Йорданова
392 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини