Когато готвачите са гробищни специалисти…

  • 21 май 2024 12:40

  • 2243
  • 0
Когато готвачите са гробищни специалисти…
© pixabay

Тогава в очите на слепите може би настъпва промяна. Обаче в очите на гражданите-данъкоплатци, от чиито пари се плаща на готвачите- гробари, това си е чиста далавера по шуробаджанашка или приятелска линия. И понеже подобни шарлатании са практика у нас от много десетилетия насам, в тях няма грам, ама дори стотната от грама промяна, а само до болка познато порочно статукво.

От сутринта денят започна с такова нерадостно усещане за обреченост и зла карма за нормалните хора, които си плащат данъците съвестно и работят със своите професии. Повод им даде изявлението на Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС пред сутрешния блок на бтв.

„От вчера имаме информация от граждани за поредния проблем в гробищата.

Един много известен шеф-готвач, телевизионна звезда, се оказа, че е получил 100 000 лв., за да картографира и дигитализира гробищата в Банкя,

при положение че имаме общинска фирма, която се занимава с това и струва десетки пъти по-малко“.

Това, разбира се, е само един пример за далаверите, които се въртят във всяка българска община на гърба на данъкоплатците. Отдавна специалисти и изследователи са установили, че кметствата у нас са истинските и най-големи развъдници на корупционни практики и рушветчийство.

Въпросът сега обаче не е задаваният многократно – защо досега не се намери кьорав политик, който да има волята да започне поне малка битка с тази реалност? Защо и тези са като онези и замитат следите на своите гафове дори, когато става въпрос не само за кражба, а и за убийство на пътя! Както се случи на пътя край Варна и побързаха да заличат следите от катастрофата като насипаха асфалт. Безобразна наглост.

Питането на мнозина сега е,

защо за пореден път се прецакахме с празни надежди и вяра на сляпо, че „тези” няма да са като „онези” и им дадохме власт и доверие?

Освен огромните заплати, които сами щедро си определиха от нашите пари, а това хич не е трудно, когато правиш помен с чужда пита.

Та мисълта ми е, че когато готвачите са и гробари, промяна за добро никаква от нийде не очаквайте!

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Novini.bg

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2243 0

Свързани новини

Водещи новини