Под чадъра на безотговорността ли са разлигавени деца на политици и др.далавераджии?!

  • 14 май 2024 14:32

  • 2049
  • 0
Под чадъра на безотговорността ли са разлигавени деца на политици и др.далавераджии?!
© булфото /архив/

Те убиват невинни хора по пътищата от години, шофирайки мощни возила и газейки всякакви правила и закони. Те стрелят с оръжията на безхаберни родители и роднини. Въртим се сякаш в омагьосан кръг от години, правим едно и също и като същи глупаци очакваме различни резултати.

Прави лошо впечатление, че това правило е валидно за онази част от обществото ни, която се ползва с привилегии във всяко едно отношение – политици, овластени чиновници, внезапно и случайно забогатели в мътните години на прехода и т.н..

Към размисли по тази тема ме подтикнаха поне две случки от последните дни – убийството при пътната катастрофа в Пловдив, в която се оказа, че толериран досега пътен джигит за три години е направил около 16 нарушения на законите и правилата?! Е, накрая се наигра – пак яхнал мощен автомобил, уби двама невинни на пътя.

Спомнете си колко такива безобразия преживяхме в годините назад!

Нима друг един такъв надрусан безхаберник, син на незнамси каква търговка не уби на пътя нашия колега Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва?

Забелязва се, че за размерите на България изобилстват разлигавени богаташки отрочета, които високомерно правят всякакви безобразия и рядко носят отговорност за тях – чак евентуално, когато причинят смърт на някой невинен. Ако родителите им се чувстват виновни, прави са, според мен, защото са ги възпитавали да живеят с чувство за всепозволеност и безпардонност. Смятам, че ако поне веднъж са наказвали децата си да понесат отговорност да своите действия, можеше и да предотвратят нечия смърт на пътя. Или друго злощастно произшествие.

Другият симптоматичен случай тези дни е свързан с политика Явор Божанков и неговото непълнолетно дете, което простреля с пистолет друго дете. И на този тип произшествия сме обръгнали – не за първи път деца боравят с оръжия на невнимателни възрастни. Помните, предполагам, как синът на олимпийския ни шампион Гълъбин Боевски Пол се самопростреля с оръжието на баща си, което на всичкото отгоре беше занесъл в училището си! После му скимна да разнася и дрога, но получи някаква мижава присъда, а баща му беше веднага отстранен от политиката и обществената си заетост.

В случилото се в Арбанаси разбирам, че собственикът на оръжието щял да носи отговорност затова, че не го е скрил добре в дома си, така че да не е достъпно за деца. Добре.

А как ще бъде санкциониран родителят Явор Божанков за това, че точно неговото дете, а не някое друго, е взело пистолета и е простреляло своята близка роднина почти на неговата възраст?!

Впрочем в Закона за задълженията и договорите ясно е разписано, че родителите носят отговорност за вредите, които децата им съзнателно или пък не са нанесли някому. Да вярваме ли, че юристът Божанков, който пак иска за законотворчества в нашето НС и вероятно е наясно с нормите, ще даде доблестен пример на цялото общество като няма да се орезили и се скатае, без да поеме никаква отговорност за случилото се?!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2049 0

Свързани новини

Водещи новини