Та колко още ще чакаме за присъдите на Тротинетката, Куката и Чеченеца?!

  • 20 май 2024 15:27

  • 1885
  • 0
Та колко още ще чакаме за присъдите на Тротинетката, Куката и Чеченеца?!
© pixabay

Например такива като Тошо Куката, Чеченеца, Тротинетката. Техните адвокати пък отлагат за енти път делата на своите подзащитни чрез … болнични. Как се разболяват точно по време, съвпадащо със съдебни заседания, е интересен български патент, говорят хората в кулоарите на съдебните институции. И се питат какъв контрол се упражнява за установяване на истинността на такива отсъствия? С основание, защото правораздаването  е сфера, в която се харчат много средства – бюджетни и по европрограми, а критиките на надзорниците ни от ЕС са все за работещите в нея.

Делото срещу Куката, Чеченеца, Тротинетката и Стоян Карапанов днес за пореден път бе отложено, този път за 16 юли. Тези бабаити трябва да носят отговорност за бруталните си действия и заснемането на гаврата им с младеж със забавено умствено развитие в един мол. Идиотското видео, в което четиримата обвиняеми третират жертвата си като куче, възмути нормалните хора в България. Те очакват да има възмездие заради гаврите с несретното момче.

Но за пореден път чувството за справедливост у българските данъкоплатци бе накърнено.

Те недоумяват как така на очевидни виновници за едно или друго все им разминава осъждането и въздаването на справедливост. Още повече, когато става въпрос за подобна отвратителна гавра с болен човек.

Гавра с обществото е и да се признават, легитимират и приемат за нормални публично известните нечестни трикове с адвокатските болнични в подобни процеси. Вярно е, че на всеки може да се случи да се разболее, но подозрителност буди, когато се вземат болнични от защитниците при нажежаване на обстоятелствата около някои дела.

Искрено се надявам, че бруталността и жестокостта на четиримата подсъдни ще бъде наказана, според законите ни и че това няма да стане след двайсетина години, поради „болнавост” на защитниците. Защото бавното правосъдие у нас вече е практика, но то не върши работа на никого и щом не е приложено своевременно, не е никакво правосъдие. Специалистите са категорични, че времето за решаване на едно дело има почти толкова голямо значение за справедливостта, колкото и крайното решение на съда.

Затова, нека мъчителите на болното момче бъдат наказани навреме –

ей така, изненадайте ни поне веднъж с навременна справедливост!

Човешките права на мъчения младеж са очевидно сгазени при този случай. Само за справка припомням, че в ЕСПЧ през миналата 2023 година срещу България са приключени 47 случая и са заведени 31 нови дела. Към края на 2023 г. срещу страната има общо 166 дела в процес на изпълнение.

А дали да припомням, че т.нар. Емили Тротинетката дори е била предлагана за „Човек на годината” на БХК!?

Няма, защото не вярвам, че затова на някой може да му хрумне да бъде номиниран човек, който се гаври и унизява друго човешко същество.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1885 0

Свързани новини

Водещи новини