Борис Станимиров: Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

  • 08 май 2024 13:07

  • 9817
  • 0
Борис Станимиров: Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София
© бнт

Борис Станимиров е един от основателите на ДСБ и бивш депутат, който живее в централната част на столицата,  близо до бул. "Витоша". Влезлите промени в транспортната схема в тази зона, наложени от Столична община, предизвикаха огромно недоволство сред живеещите в този район. Коментарът на г-н Станимиров е провокиран от неудобствата за гражданите и непукизма, с който това се приема от управляващите.

В 18:30 ще бъда на "Кравай" на протест срещу съвършено невменяемите действия на Терзиев и Спаси София.

От няколко дни се дивя на БЕЗУМИЕТО, което Спаси София със страхливото съдействие на кмета Терзиев и унизителното мълчание на ДБ вършат с родния ми квартал по бул. „Патриарх Евтимий”.

Дадох си сметка, че

изпитвам отдавна забравено чувство на съвършено безгранично вътрешно неприемане на властта. Толкова дълбоко отчуждение от управлението семейството ми не беше изпитвало от времето на комунизма, когато се чувствахме "врагове" и "бивши хора"

Имало е много възмутителни неща в политиката, роптали сме, протестирали сме хиляди дни по площадите срещу един или друг властник, но винаги с вярата, че с политически средства гласът ни накрая ще бъде чут.

Това днес е безобразие от друг порядък!

То е очевидна агресия спрямо хората, извършена с идеологически фанатизъм от социално незрели, некадърни и бездънно цинични нови комсомолци. Те изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра. Говорят открито за "малко насилие", което е "необходимо" за да се въведе новия им ред... Все едно четеш Терзиев - баща, или Терзиев - дядо, а не изпрания демократичен Терзиев - внук. И всеки един от вас, в ДБ, както и самият Терзиев, който поне външно изглежда някакъв нормален мъж с шофьорска книжка, със сигурност го виждате - че това е нездраво.

Болно поведение. Бесовско, някак. Виждате го, нали?

За мен всичко това тотално променя картината.

ДБ, които последователно съм подкрепял в добро и в лошо, критикувайки ви за много неща, но винаги съм намирал аргументи да гласувам за вас и да посъветвам приятели и близки също да го направят. Вие не извършвате просто "компромис" в името на коалиционна политика и на "по-голямата картина". Вие ни давате вече последователно в зестра на съвършено невменяеми хора, за да си играят с нас, с града ни, а и с България, в името на дялкане на листи, заместник-кметски места, бордове на общински фирми, обществени поръчки и кой знае какви дивотии.

Няма никаква прилична логика и здрав разум София да се управлява от тези незрели ергенчета от Спаси София и да им се позволява да си упражняват фетишите върху нас. И няма никакво оправдание да го търпим.

Демокрацията, политическото доверие, гласът ни е нещо важно, нещо извоювано срещу тирания и нещо, което може да съществува само с уважение и самоуважение. Да ми казвате, че трябва да стискам зъби и да трая безобразията на Спаси София и отново да ви подкрепя, е точно толкова неуважително, както кварталните ОФ отговорници през комунизма, които подкарваха хората като овце да гласуват в избори с един единствен кандидат - от БКП, за да спечелят социалистическото съревнование между кварталните организации за най-масово гласуване. Но не сте виновни само вие, че си позволявате този цинизъм. Виновни сме и ние, че ви накарахме да вярвате, че този номер ще минава до безкрай.

Имаше един филм за съпруг пияница, който влачеше леки жени у дома и будеше посред нощ жена си, която го издържаше, да се махне от леглото, за да легне с тях. Подобна наглост ми се струва това, което допускате да прави Спаси София с най-верните си, доказали се предани избиратели от центъра на града. Няма легитимно средство, което да не си заслужава за да се прекрати това и да си получите заслуженото.

Довечера в 18:30 на "Кравай" - на ъгъла на „Фритьоф Нансен” и „Патриарх Евтимий” ще има протест на хората от квартала и на възмутените от безумието по „Витошка”, „Патриарха” и „Нансен”. Ще бъда там.

П.С. Статусът е публичен, но не ме канете в медии! Поне не тази седмица. Изобщо не се пробвайте да ми звъните за участия и интервюта.

 

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
9817 0

Свързани новини

Водещи новини