Търсят директор на приютите за кучета на „Екоравновесие“

  • 03 април 2024 18:12

  • 3434
  • 5
Търсят директор на приютите за кучета на „Екоравновесие“
© Gettyimages

Търси се нов директор на „Екоравновесие“, след като първият конкурс завърши без кандидат.

Ръководството на общинското предприятие беше сменено в началото на февруари след като екип на Столична община се запозна с тежкото състояние на общинските приюти, свързано с недопустимия начин на отглеждане на безстопанствените кучета, лошите условия за работа на хората и неясното финансово състояние.

Тогава за временно изпълняващ длъжността на общинското предприятие беше назначен Димитър Димитров.

Нов протест срещу условията в общинските приюти за кучета в София

„Гражданите, доброволците и неправителственият сектор имат отношение към тази тема. Призовавам всеки, който има решение за подобряване на условията за отглеждане на кучетата в приютите да кандидатства, защото само по този начин се показва ангажираност, а липсата на кандидати говори за друго. Насърчавам хората, които наистина милеят за разрешаването на този проблем, да кандидатстват и да поемат управлението на общинското предприятие „Екоравновесие“ и да подобрят условията на кучетата“, каза заместник-кметът по финанси и здравеопазване Иван Василев, цитиран от БТВ.

„Г-н Димитров се справя отлично, но той е временно изпълняващ длъжността“, добави той.

В общинската клиника за кучета „Връбница“, която е част от „Екоравновесие“, има много натрупани проблеми през годините, каза още Василев.

През 2023 г. доброволец успя да влезе в нея и гостува в предаването „Тази сутрин“, където разкри потресаващите условия за животните. Там можеше да се влиза само с депутатска карта.

Разкритията включваха мръсотия и непочистени клетки, липса на вода и светлина, както и на достатъчно пространство, в което да живеят кучетата.

Ремонтът на клиниката във „Връбница“ е на стойност около 45 000 лева, а финансирането е от бюджета на предприятието.

„Искаме да реновираме клиниката, да стане една нормална клиника, в която да идват ветеринарни лекари, които да работят в нормални условия“, каза Димитър Димитров.

„В клиниката кучетата се лекуват и кастрират. „Екоравновесие“ прибира бездомните кучета от улиците на София, като по този начин осигуряваме безопасността на гражданите. После кастрираме и ваксинираме кучетата, храним ги. Ограничаваме заразите в София, предвид че „Екоравновесие“ събира и мъртвите животни, които са между 200 и 300 всеки месец, независимо дали са гълъби, котки, кучета, включително и коне“, обясни още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3434 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 08:06

5
❤️ Г­­о­р­­­е­­щ­­и­­­ ­­­м­­­о­­­м­­и­­­ч­е­­­т­­­а­­­ ­­­в­­и­ ­­­о­­­ч­­­а­к­в­а­т ­-­ X­­1­8­­­.­F­­­U­N
Искрен Керозов

2024.04.03 | 23:21

4
Къде да кандидатствам
Фани

2024.04.03 | 19:11

3
Къде ми е коментара..б.........!!!!!!
Сърбеца

2024.04.03 | 18:22

1
Мръсници, как издевателствате над животните и ги държите гладни ! Екоравновесие трябва да се закрие !
сърбец на върбец

2024.04.03 | 18:33

2
то държавата трябва да се закрие, ...

Добави коментар

Водещи новини