Нов протест срещу условията в общинските приюти за кучета в София

  • 17 декември 2023 18:08

  • 1019
  • 6
Нов протест срещу условията в общинските приюти за кучета в София
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пореден протест срещу насилието над животни в София. Доброволци и представители на неправителствени организации се събраха пред сградата на "Екоравновесие" и клиника "Връбница", за да искат незабавната оставка на ръководствата и драстично подобряване на условията в общинските приюти.

Приют като концлагер. Стотици животни, наблъскани в тесни ръждиви клетки. Разкази за смъртни случаи, болести и ранени четириноги. Вместо лечение, в клиника "Връбница" ги чакат изпражнения по земята, ужасяваща миризма и борба за храна до смърт.

"Клетките се мият, без да се вадят кучетата. Пръскат се животните с ледена вода на -15 градуса. Другото, което е - кастрират се животни и се изхвърлят още под упойка с кървящи рани. Десетки случаи имаме документирани, в които животните умират в мъки, целите в кръв и вода - мокри", обясни Методи Димитров, доброволец.

Протестиращите поискаха становище от Столичната община и незабавни действия по проблема. Пожелаха още да видят с очите си условията и да разходят кучетата.

Потресаващи условия в приюта в столичния р-н „Връбница“

"Събота и неделя е времето, когато животинките могат да излязат от приюта, да се разходят и да усетят човешка ласка", каза Антонина Стоянова, доброволец, предава БНТ.

До клиниката обаче бяха допуснати само двама представители на неправителствени организации. Гледките, на които се натъкнаха, са достояние на обществото от години, но мерки липсват. По закон клиниката трябва да извършва кастрация на животните, но нерядко кучета остават в нея с години.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1019 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
До кога

2024.01.03 | 11:05

6
Живея в Италия от 20години.До сега не съм видяла никъде и един уличен помияр.В приютите кучетата се държат две седмици , ако никой не го потърси или осинови се приспива.Колко време в България живеят кучетата в приютите!до кога
Тодор Живков

2023.12.18 | 00:36

4
Загрижените за кученцата по улиците що не приберете по някой алкаж от пейките у вас или не организирате фесбук група за спасяването им

2023.12.18 | 05:09

5
колкото ти ги прибираше, кога беше генерален секретар, толкова и ние, кypво.

2023.12.17 | 23:59

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.17 | 20:09

2
Уродите в Екомракобесие когато и да ги избесят, все ще е късно.
Загрижена

2023.12.17 | 20:03

1
Къде ми е коментара,защо го изтрихте

Добави коментар

Водещи новини