През 2020 има ръст на осиновените кучета от приютите на "Екоравновесие"

  • 26 януари 2021 15:43

  • 338
  • 3
През 2020 има ръст на осиновените кучета от приютите на "Екоравновесие"
© Pixabay

Повече кучета са осиновени от приютите на ОП "Екоравновесие" през 2020 г., съобщават от пресцентъра на Столичната община.

През миналата година осиновените кучета са 1321, като за сравнение през 2019 г. техният брой е бил 945. Отчетеният ръст от "Екоравновесие" отдават на целенасочената работа в посока осиновяване, както и на традиционна кампания "Осиновявай, не купувай" и не на последно място на доброволците от сдружението "Бандата на 1500", посочват от "Екоравновесие". През миналата година с помощта на Щройнерхилфе Бугариен са намерени осиновители на кучета в Германия.

1/3 от закупените във Великобритания кучета в пандемията никога не са били на разходка

Екипите на ОП "Екоравновесие" са прибрали през изминалата година 3450 кучета, като от тях, след като са кастрирани 1499, са върнати обратно на местата, от които са взети. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци през миналата година за настаняване в приют са предадени 130 кучета.

В общинската ветеринарна клиника "Връбница" за лечение са постъпили 351 кучета. Продължава и кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета, като целта е да се намали популацията и рискът от изхвърляне на малки кученца, информират от общината.

Последвайте канала на

Novini.bg
338 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВЪЗМУТЕНИ

2021.01.26 | 16:40

3
Тези който усиновяват кучета и не почистват изпражненията им когато ги разхождат: трябва някой да им завре в устата изпражненията. Защото деца не разбират и ги пипат и след това си лапат пръстите. Така се носят много зарази. Има извратени хора който целуват кучетата си в устата, хранят се с тях в една чиния и дори правят секс с тях. Често пъти като се заглавят и се заклещват и се налага да викат лекар да ги раздвои и разкачи.
Петър Захариев

2021.01.26 | 16:29

2
Както в България се консумира агнешко месо, така в Китай консумират кучешко. Ако изнесем за Китай кучетата, те могат да ни дадът в замяна свръх скоростен'' влак стрела''. Така освен че кучета няма да замърсяват, няма и да нападат беззащитни хора. Но за домашните кучета трябва да се спазват изискванията, да бъдат с намордник и каишка.Като собственика трябва да носи задължително лопатка и плик за да почиства изпражненията от домашният си любимец.
Възмутително

2021.01.26 | 16:13

1
Осиновяват ги и след време като пораснат ги пускат и те подивяват. Дори и да ги кастрират те пак нападат хора. Много станаха жертвите разкъсани от кучета. Домашни кучета като излязат на разходка оплождат безстопанствените.

Добави коментар

Водещи новини