Борис Бонев: Софиянци да бъдат спокойни. За първи път бюджетът е толкова демократичен

  • 28 март 2024 11:32

  • 788
  • 2
Борис Бонев: Софиянци да бъдат спокойни. За първи път бюджетът е толкова демократичен
© Bulphoto/архив

“Тази година София ще има рекорден бюджет без повишаване на данъците, без разпродажба на общинска собственост и без раздаване на концесии на основни градски услуги.

Тези над 2,5 млрд. лв. не се намериха лесно, а са плод на много месеци интензивна работа, анализи и калкулации",  заяви Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси, лидер на партия Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и.

 “Гражданите на София трябва да бъдат спокойни, че тази година техните средства ще бъдат изразходвани в полза на обществения интерес", допълни той.

По време на брифинг днес Бонев определи бюджета за 2024 г. като “най-демократично съставения бюджет в историята на София”. Той напомни, че в него са включени както искания и идеи на гражданите, така и всички смислени и обосновани предложения на общинските съветници от другите групи. Той посочи, че по предложение на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са включени няколко детски градини в райони с техни районни кметове, социалната функция е застъпена и подсилена, с което са отразени исканията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а от страна на Синя София са включени спортната дейност и изграждането на няколко спортни зали.

“Когато държавата е в тежка политическа криза, не трябва да допуснем и Столицата да попадне в подобна ситуация. Надявам се, че всички останали политически сили ще проявят необходимата отговорност към този град, така че когато приключи заседанието днес да имаме приет един бюджет, който носи развитие за града и подобрение на качеството на живот за гражданите.” - изрази надежда Бонев.

Освен редица подобрения в града, предложеният бюджет изпълнява и основните заявки, с които Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и влязоха в управлението на града и обещаха на софиянци.

“Ние не делим гражданите, районите или проектите на наши или ваши. Правим процедурата абсолютно прозрачно, инвестираме в изграждането на общински капацитет и засилваме ролята на институциите. Но трябва да е ясно, че докато другите критикуват и правят предложения, ние, управляващите този град,  осигуряваме средствата, необходими за осъществяването им.” - категоричен беше лидерът на Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и.

Той призова останалите политически групи в Съвета да бъдат разумни и да подходят прагматично, а не да правят популистки и финансово необезпечени предложения за увеличаване на разходите.

Бюджетът на София не е безкраен и ако другите групи искат да надуват разходите, трябва да кажат откъде ще дойдат приходите. Нека ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да кажат дали предлагат да не строим детски градини или ще предложат увеличение на данъците за софиянци? През последните дни сме свидетели на безпрецедентна вълна на предложения без финансово покритие в стил “Другари, дайте да дадем”, което далеч надминава даже исканията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.” - предупреди той. - “Нека колегите се замислят, че софиянци са ги избрали да са отговорни към града и парите им. Това, което се случва в момента, е всичко, но не и отговорно поведение към бюджета, каквото приляга на всяка дясна партия, за каквато се представят те”, коментира още Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси.

Районен кмет на София стана жертва на киберпрестъпление

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
788 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Снежко Снежев

2024.03.28 | 12:02

2
Тоест... лапачката ви е осигурена... наши така, пе'ерасино:)))?!?
млък

2024.03.28 | 11:41

1
П.едалскиП.рошляк!!!

Добави коментар

Водещи новини