Румен Радев изразява съболезнования на семейството, близките и колегите на Алек Попов

  • 22 март 2024 14:05

  • 603
  • 1
Румен Радев изразява съболезнования на семейството, близките и колегите на Алек Попов
© Булфото

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изразява съболезнования на семейството, близките и колегите на обичания български писател и уважаван член-кореспондент на Българската академия на науките Алек Попов, съобщиха от прессекретариата на президентството.

В съболезнователното си писмо президентът откроява забележителния талант и оригиналността в творчеството на Алек Попов, получило висока оценка и постоянно читателско внимание от публиката. „През призмата на своя задълбочен интерес към езика ни и заобикалящата ни действителност той успяваше да улови и предаде нюансите на българската народопсихология, умело анализирайки времето, в което всички живеем“, посочва Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Почина писателят Алек Попов

„Алек Попов остана изцяло отдаден на каузата да отстоява висотата и значението на българската словесност и култура“, заявява президентът като отбелязва уважението на обществото, творческите и академичните среди към писателя, както и престижните литературни награди и отличия, с които е почетен неговият принос към съвременната българска литература. „Вярвам, че идеалите на Алек Попов, заложени в творчеството му, ще бъдат светъл пример за бъдещите поколения“, подчертава още в държавният глава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
603 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 08:39

1
❤️ Г­­­о­р­­­е­­щ­­и­­ ­м­­­о­­м­и­ч­­­е­­­т­а­ ­­­в­и­­ ­­­о­­­ч­­а­­к­в­­­а­т ­­­-­­­ X­­1­­­8­.­­F­­U­N

Добави коментар

Водещи новини